Πολλοί λένε ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι από τα καλύτερα της ζωής μας, και δεν έχουν άδικο. Πολλοί φοιτητές σε αυτή την φάση της ζωής τους καλούνται να φτιάξουν και τον πρώτο δικό τους χώρο, ένα φοιτητικό σπίτι.
Με τις αυξανόμενες τιμές ενοικίων όμως σε συνδυασμό με το μειωμένο εισόδημα γονέων και νέων, τα περιθώρια για φοιτητικά έπιπλα και διακόσμηση στενεύουν.
Αυτό που έχει σημασία όταν φτιάχνεις ένα φοιτητικό σπίτι είτε για σένα είτε για τα παιδιά σου είναι να πάρεις τα σωστά βήματα για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα.
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά!
Βήμα πρώτο: Εντόπισε τι χρειάζεσαι και τι όχι
Όταν φτιάχνουμε ένα φοιτητικό σπίτι, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να τα πάρουμε όλα από την αρχή.
Το σπίτι που θα ενοικιαστεί για παράδειγμα μπορεί να είναι μερικώς ή πλήρως επιπλωμένο ή κάποια πράγματα να υπάρχουν ήδη και να μπορούν να μεταφερθούν για την μετακόμιση.
Δεν υπάρχει λόγος να αγοραστούν καινούργια έπιπλα τα οποία θα πρέπει να μεταφέρεις πάλι μετά από 4 χρόνια έτσι σκέψου καλά τι είναι πραγματικά απαραίτητο και τι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από το παιδικό δωμάτιο του φοιτητή.
Βήμα δεύτερο: Ψάξε για φοιτητικά έπιπλα
Αφού έχεις εντοπίσει τι είναι πραγματικά απαραίτητο για το φοιτητικό σπίτι, ήρθε η ώρα να αγοράσεις ό,τι χρειάζεται. Για την διαδικασία αυτή εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις καταστήματα που πουλάνε φοιτητικά έπιπλα.
Αυτά είναι έπιπλα τα οποία είναι συνήθως μοντέρνα, νεανικά και αρκετά οικονομικά, χωρίς βέβαια να είναι από τα έπιπλα που θα σου κρατήσουν μία ζωή. Σε κάθε περίπτωση, τα έπιπλα που θα μπουν σε ένα φοιτητικό σπίτι είναι περισσότερο σημαντικό να κρατήσουν και να είναι πρακτικά τα χρόνια που ο φοιτητής θα σπουδάζει παρά για όλη του την ζωή.
Όταν θα φτιάξει το δικό του σπίτι στο μέλλον κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει να αγοράσει καινούργια δικά του έπιπλα.
Βήμα τρίτο: Διακόσμηση με λίγα χρήματα
Το καλό με την εποχή μας είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά με φθηνά πράγματα για το σπίτι. Από φυσικά καταστήματα όπως το Jumbo ή ηλεκτρονικά όπως το Shein, μπορείς να βρεις οτιδήποτε φανταστείς για την διακόσμηση ενός σπιτιού πολύ πιο οικονομικά σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.
Έτσι λοιπόν, ο φοιτητής μπορεί με μία απλή και σχετικά γρήγορη αναζήτηση να φτιάξει τον εσωτερικό χώρο που επιθυμεί με λίγα χρήματα, εάν υπάρχει όρεξη και καλή διάθεση.
Κάποια καλά τρικ για να δώσουν στιλ σε ένα φοιτητικό σπίτι είναι οι διάφορες τεχνικές με βαφές τοίχου, τα πόστερ που είναι πολύ οικονομικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για πίνακες και τα ψεύτικα φυτά, που δεν χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα.
Τα φωτάκια και τα φωτιστικά σε διάφορα σχέδια είναι επίσης πολλοί καλοί τρόποι να μεταμορφώσεις έναν χώρο.
Θα μείνεις πραγματικά έκπληκτος με το πόσο όμορφος μπορεί να κάνεις ένα φοιτητικό σπίτι με λίγα χρήματα και τις σωστές πινελιές.
Δες εδώ κάποιες τέλειες ιδέες διακόσμησης φοιτητικού σπιτιού!
Βήμα τέταρτο: Σκέψου τι μπορείς να φτιάξεις μόνος σου
Όταν μιλάμε για εξοικονόμηση χρημάτων, το diy είναι η καλύτερη λύση. Σκέψου τι έχεις ήδη στην διάθεση σου από το εφηβικό δωμάτιο και πως μπορείς να το μεταμορφώσεις σε αυτό που λείπει από το φοιτητικό σπίτι.