Home DIY 27 DIY ράφια για όλα τα δωμάτια του σπιτιού!
diy-shelves-decoration-tips

27 DIY ράφια για όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

by exypnes-idees

Πολλές φορές κολλάμε στο να έχουμε όμορφα διακοσμητικά μέσα στο σπίτι μας και ξεχνάμε το πόσο σημαντική είναι η διάταξη τους μέσα στον χώρο. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση το να είναι τα πάντα τακτοποιημένα και να μην μαζεύουμε ότι βρούμε. Για να βολέψουμε λοιπόν τα διακοσμητικά μας, επιδεικνύοντας τα με όμορφο τρόπο σε όσους μπαίνουν στο σπίτι μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά DIY ράφια.

Τα ράφια είναι από τις πιο εύκολες, κυρίως ξύλινες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις, για να αλλάξεις όλη την όψη από όποιο δωμάτιο και αν επιλέξεις να τα τοποθετήσεις. Είναι αρκετά οικονομικά κατά την κατασκευή τους και μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πολύ πιθανόν να κατέληγαν στον κάδο των απορριμάτων.

Μπορείς να ακολουθήσεις όποιο στυλ προτιμάς και να βρεις εξαιρετικές έξυπνες ιδέες τόσο για μια μικρή κουζίνα όσο και για το παιδικό δωμάτιο. Ποια είναι όμως τα καλύτερα ράφια που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου;

Εντυπωσιακά DIY ράφια που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

 

1. Γωνιακά ράφια

diakosmisi-gonies-spitiou

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διακοσμήσεις τις γωνίες του σπιτιού σου είναι να βιδώσεις στον τοίχο σου κομμάτια ξύλου εναλλάξ, για να έχεις ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

2. Τρίλιζα

diakosmisi-saloni

Αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό, αντί να βάλεις απλά οριζόντια τα ξύλα σου, μπορείς να βάλεις και κάθετα και να σχηματίσεις μια τρίλιζα και να βάλεις τα αντικείμενα σου μέσα σε κάθε τετράγωνο.

3. Αιωρούμενα ράφια

exypnes-kataskeuesdiakosmisi-toixon-kataskeues

Για να δώσεις την αίσθηση ότι τα ράφια σου είναι στον αέρα, μπορείς να φτιάξεις μια βάση που θα βιδώσεις στον τοίχο σου, η οποία θα αποτελείται από ένα κομμάτι ξύλου με μήκος όσο και το ράφι σου και επάνω του θα υπάρχουν κάθετα πιο μικρά πασαλάκια. Έτσι, μπορείς να βάλεις την άδεια κάσα ρου ραφιού που έχεις φτιάξει, για να σταθεροποιηθεί.

4. Μεταποίηση κιθάρας

diy-idees-diakosmisis

Μια εξαιρετική ιδέα για τους λάτρεις της μουσικής, που έχουν σταματήσει όμως να παίζουν κιθάρα, είναι αυτή εδώ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις την κιθάρα συη μέση και να βάλεις δύο κομμάτια ξύλου για ραφάκια.

5. Ράφια από πατίνια

diy-rafi-patini

Θέλεις μια πιο νεανική ιδέα για το δωμάτιο του γιου σου; Στερέωσε στον τοίχο του ένα πατίνι για να μπορεί να βάζει επάνω τα παιχνίδια του.

6. Ραφάκια με σχοινί

diy-rafia-sxinia

Μπορείς επίσης, αφού σταθεροποιήσεις ένα καλάμι στον τοίχο σου να δέσεις επάνω του ραφάκια σε διαφορετικά μεγέθη, για να έχεις ένα αποτέλεσμα σαν να έχεις φτιάξεις μικρές κούνιες.

7. Ράφια από ξυλάκια

diy-xilino-rafi-exypnes-idees-gr

Για μια πιο ρουστίκ διακόσμηση μπορείς να πάρεις ξυλάκια, σαν αυτά που έχουν τα παγωτά και αφού τα κολλήσεις συνθέτοντας ένα εξάγωνο σχήμα να τα βάψεις στο χρώμα του ξύλου.

8. Ράφια σε εξάγωνο σχήμα

eksagona-rafia-eukoles-kataskeues

Ακριβώς στο ίδιο σχήμα όπως και πριν μόνο που τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ίσα κομμάτια ξύλου, τα οποία θα ενώσει με κόλλα και θα βάψεις μόνο το εσωτερικό τους.

9. Ράφια από κουβά μπογιάς

eukoles-kataskeues

Φρόντισε είτε να ντύσεις τον κουβά είτε να τον βάψεις μέσα και έξω, για να δείχνει πιο ωραία η διακόσμηση σου όταν τον κρεμάσεις. Έπειτα, κάρφωσε στον πάτο του κουβά ένα κομμάτι ξύλο και αυτό επάνω στον τοίχο.

10. Ράφια από βιβλία

exipnes-idees-diakosmisi-vivlia

Τι πιο εντυπωσιακό από το να χρησιμοποιήσεις παλιά βιβλία με υπέροχο εξώφυλλο σαν βάση για το ράφι σου, έχοντας ξύλινα πόδια για να τα στηρίζουν;

11. Γενεαλογικό δέντρο ράφια

fotografies-rafia-dentro

Μπορείς να φτιάξεις ένα οικογενειακό δέντρο για να βάλεις τις φωτογραφίες όλης σου της οικογένειας και να διακοσμήσεις με απίστευτο τρόπο το σαλόνι σου.

12. Γωνιακή βιβλιοθήκη

goniaki-vivliothiki-exypnes-idees-gr

Τα ράφια όπως πολύ καλά γνωρίζεις δεν χρησιμεύουν μόνο για τα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και για τα βιβλία. Κάνε πολλές σειρές στην γωνία που δεν έχεις αξιοποιήσει στο παιδικό δωμάτιο και βόλεψε όλα τα βιβλία του παιδιού σου, για να μην υπάρχουν διάσπαρτα στον χώρο και φυσικά για να διακοσμήσεις τις γωνίες του δωματίου του.

13. Ράφια από κορμούς δέντρων

idees-kormoi-dentrou

Πόσα πολλά πράγματα μπορείς να φτιάξεις με τους κορμούς των δέντρων; Ένα από αυτά είναι σίγουρα και αυτά τα μοναδικά ράφια, για τα οποία θα πρέπει απλά να κόψεις έναν κορμό στη μέση.

14. Ράφια από μεταλλικά καλαθάκια

idees-metallika-kalathia

Ακόμη πιο εύκολη και απλή ιδέα είναι το να χρησιμοποιήσεις τα καλαθάκια, μιας και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα κρεμάσεις στον τοίχο σου.

15. Διακόσμηση με κορνίζες

kornizes-diakosmisi-spiti

Εδώ τώρα, μπορείς να πάρεις την κορνίζα σου και αφού φτιάξεις ένα ξύλινο κουτί λίγο πιο μικρό σε διαστάσεις από την κορνίζα να το κολλήσεις στο πίσω μέρος της και να το σταθεροποιήσεις στον τοίχο.

16. Κρεμαστό ράφι

kremasto-rafi

Αντί να καρφώσεις ένα ράφι μπορείς πολύ απλά να του περάσεις σπάγγο και να το κρεμάσεις. Φαντάσου πόσο όμορφη θα δείχνει έτσι η κουζίνα σου!

17. Ραφάκια με ξεχωριστά στηρίγματα

ksilina-rafia-idees

Αντί να βάλεις όπως όλοι απλά ξύλινα στηρίγματα δες προτάσεις για μεταλλικά “πόδια” και διάλεξε εκείνα που θα κάνουν την δημιουργία σου πιο κομψή και αριστοκρατική.

18. Διακόσμηση με ξύλινη σκάλα

ksilini-skala-diakosmisi-domatiou

Δεν ξέρεις τι να κάνεις την παλιά ξύλινη σκάλα; Βάλτην στο δωμάτιο σου και σε κάθε της σκαλί στερέωσε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ για να βάζεις επάνω τα πράγματα σου.

19. Mini βιβλιοθήκη από καφάσια

paidiki-vivliothiki-kafasia

Τα καφάσια είναι ιδανικά για τις ξύλινες κατασκευές. Όπως βλέπεις, μπορείς να κόψεις ένα καφάσι στη μέση και αφού το βάψεις να το στερεώσεις στον τοίχο σου με την ανοιχτή πλευρά προς τα μέσα, για να βάζεις τα βιβλία και τα περιοδικά σου.

20. Κλαδιά δέντρων

rafia-kladia-monterna-diakosmisi

Πριν είχαμε το δέντρο και τώρα τα κλαδιά του. Θα χρειαστείς πιο λεπτά κομμάτια ξύλου για να κάνεις τα κλαδιά και μερικά τετράγωνα για να μπορείς να ακουμπάς επάνω τα κεριά και τα διακοσμητικά σου.

21. Ξύλινη κάβα κρασιών

rafia-krasia

Έχεις μια αδυναμία στο καλό κρασί και αντί να έχεις τα μπουκάλια σου μέσα στα ντουλάπια θέλεις να τα δείχνεις; Μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις αυτή τη ξύλινη κάβα και να βάλεις μεταλλικά προστατευτικά μπροστά για να μην φύγουν τα μπουκάλια σου.

22. Ράφια από παλέτες

rafia-paletes-kataskeyes

Με τις παλέτες μπορείς να κάνεις τα πάντα, πόσο μάλλον να φτιάξεις ραφάκια, που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις στα 3 την παλέτα σου και να την βάψεις πριν την κρεμάσεις.

23. Ραφάκια με σωλήνες

rafia-solines

Αν δεν σου αρέσουν τα ξύλινα στηρίγματα και θέλεις κάτι πιο σταθερό για να οργανώσεις το μπάνιο σου, μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις παλιούς σωλήνες για να κρεμάς και τις πετσέτες σου.

24. Ράφια κρεμασμένα με ζώνες

rustic-diakosmisi

Και εδώ η διαφορά είναι στο πώς θα παρουσιάσεις την ιδέα σου και πραγματικά δείχνει εξαιρετικό το αποτέλεσμα αν κρεμάσεις τα κομμάτια του κόντρα πλακέ με δερμάτινες ζώνες.

25. Παλιά συρτάρια στους τοίχους

sirtaria-rafia

Για μία vintage διακόσμηση τα παλιά συρτάρια είναι ιδανικά και προφανώς δεν χρειάζεται να βγάλεις τα χερούλια τους πριν τα κρεμάσεις. Ίσα ίσα, έτσι θα δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά.

26. Ράφια από βαλίτσες

valitses-exipnes-idees

Από τις πιο έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τις παλιές βαλίτσες είναι το να τις μετατρέψεις σε ράφια κόβοντας τες στην μέση ή βιδώνοντας στον τοίχο το κεντρικό σημείο όταν τις έχεις όρθιες και βάζοντας μέσα τους πλάκες ξύλου σαν βάσεις για τα πράγματα σου.

27. Stand από παλιές ξύλινες πόρτες

xylines-kataskeues-portes

Αυτή η ιδέα πιστεύω ότι ταιριάζει περισσότερο σε ένα νησί, αλλά προφανώς μπορείτε να την υλοποιήσετε όλοι. Πρέπει να κόψεις μια πόρτα στην μέση και αφού την σταθεροποιήσεις σε κάποια γωνία να βάλεις στο ενδιάμεσο τα ραφάκια σου.

Εσύ θα μπορούσες να σκεφτείς κάτι πιο εύκολο και όμορφο;

Related Posts