Πώς να ξεφορτωθείς καλοκαιρινούς λεκέδες από παγωτό

Πώς να απομακρύνεις κοινούς καλοκαιρινούς λεκέδες

Ο ενθουσιασμός για το καλοκαίρι, τις επερχόμενες διακοπές και την ανεμελιά αυτής της εποχής είναι μεγάλος. Ωστόσο, πέρα από τα θετικά του καλοκαιριού, θα πρέπει να φροντίσουμε και να προβλέψουμε και τυχόν αρνητικά συμπαρομαρτούντα. Ένα από αυτά είναι φυσικά και οι διάφοροι λεκέδες που δημιουργούν φρούτα της εποχής, αντηλιακά, εξορμήσεις στη φύση και άλλα. Σίγουρα πρέπει να μεριμνήσουμε για να ακολουθήσουμε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορούμε να απομακρύνουμε τους πιο κοινούς καλοκαιρινούς λεκέδες.

Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες του καλοκαιριού!

 

Απομάκρυνε καλοκαιρινούς λεκέδες από κεράσια

Απομάκρυνε καλοκαιρινούς λεκέδες από κεράσια

Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Ωστόσο, είναι και εξίσου επικίνδυνα όσον αφορά τους λεκέδες που αφήνουν στα ρούχα. Πιο πολύ, βέβαια, πρέπει να προσέχεις τα κεράσια με τις πρόσθετες χρωστικές, καθώς αυτά είναι που δυσκολεύουν περισσότερο. Αν θέλεις να απομακρύνεις λεκέ από κεράσι που είναι ακόμα λίγο νωπός, καλό θα ήταν να κάνεις ένα blotting με κάποιο ύφασμα, ώστε να μαζέψεις την περίσσεια. Αν ο λεκές είναι στεγνός, χρησιμοποίησε πρώτα ένα οξύ, όπως χυμό λεμονιού ή ξύδι. Στη συνέχεια, βάλε κανονικά το ρούχο στο πλυντήριο και, όταν το βγάλεις, τσέκαρε ξανά για τον λεκέ. Αν είναι ακόμα εκεί, επανάλαβε τη διαδικασία με το λεμόνι και μην το αφήσεις να στεγνώσει με τον λεκέ.

Λεκές από γρασίδι

Οι εξορμήσεις στη φύση, οι βόλτες και τα πικνίκ μπορεί να αφήσουν στα ρούχα σου λεκέδες από γρασίδι. Σίγουρα είναι από τους πιο επίμονους λεκέδες, αλλά μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Αν ο λεκές έχει στεγνώσει, καλό θα ήταν να τον βάλεις πρώτα κάτω από κρύο νερό. Για σίγουρα αποτελέσματα χρησιμοποίησε λευκό ξύδι, αλκοόλη ή ακόμα και χλωρίνη, αν πρόκειται για λευκά και όχι πολύ ευαίσθητα υφάσματα. Στη συνέχεια τοποθέτησε το ρούχο στο πλυντήριο και έλεγξε μετά την πλύση για τον λεκέ.

Δες επίσης: Κόλπα για καθάρισμα λεκέδων με υλικά που έχεις σπίτι!

Πώς να ξεφορτωθείς καλοκαιρινούς λεκέδες από παγωτό

Πώς να ξεφορτωθείς καλοκαιρινούς λεκέδες από παγωτό

Αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού είναι τα παγωτά. Ωστόσο, οι λεκέδες που αφήνουν δεν είναι και τόσο επιθυμητοί. Προτίμησε ο λεκές σου να είναι υγρός, οπότε καλό θα ήταν να τον βρέξεις με κρύο νερό, αν έχει στεγνώσει. Μετά χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό και τρίβε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφήνοντας το απορρυπαντικό να δράσει για 30 λεπτά σε κρύο νερό.

Λεκέδες από αντηλιακό

Λεκέδες από αντηλιακό

Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα ειδικότερα το καλοκαίρι, αλλά είναι επίσης και πολύ λιπαρά. Για να απομακρύνεις τον λεκέ, κάνε blotting με ένα διάλυμα από ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό και πλύνε κανονικά το ύφασμα στο πλυντήριο.

Δες επίσης: Πως να αφαιρέσεις γρήγορα 5 επίμονους λεκέδες!

Πώς να απομακρύνεις λεκέδες από αποσμητικό

Πώς να απομακρύνεις λεκέδες από αποσμητικό

Το αποσμητικό είναι αναγκαίο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι αφήνει κάποια κίτρινα στίγματα, ιδιαίτερα στα λευκά μπλουζάκια. Αν σε ενοχλούν και εσένα και θέλεις να τα ξεφορτωθείς, υπάρχει πολύ εύκολος τρόπος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις το ρούχο να μουλιάσει σε λευκό ξύδι και στην πορεία να το τρίψεις με μια καθαρή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, πλύνε κανονικά το ρούχο στο πλυντήριο.

Ετοιμάσου για το καλοκαίρι σου και ακολούθησε τις απαραίτητες συμβουλές για να ξεφορτωθείς όλους τους ενοχλητικούς λεκέδες.