φυσικά καθαριστικά μπάνιου exypnes-idees.gr

Πως να καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του μπάνιου!

Όλο και πιο συχνά ο κόσμος επιλέγει να βάλει στο μπάνιο του γυάλινη πόρτα. Είτε αυτό είναι στην είσοδο αν βοηθάει η διαρρύθμιση είτε στη ντουζιέρα. Περισσότερο φυσικά χρησιμοποιείται στην ντουζιέρα. Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να διαχωρίσεις τη ντουζιέρα από το υπόλοιπο μπάνιο. Αντί να χρησιμοποιήσεις κάποια κουρτίνα για το μπάνιο, μία γυάλινη πόρτα θα κάνει το χώρο πολύ πιο όμορφο.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να έχεις ντουζιέρα για να βάλεις γυάλινη πόρτα, μπορείς ακόμα και με μπανιέρα. Μπορεί να δείχνει πολύ εντυπωσιακή, αλλά υπάρχει και το δύσκολο κομμάτι που είναι το καθάρισμα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δε μπορούν να βρουν τρόπο να καθαρίσουν σωστά τη συγκεκριμένη πόρτα. Ακολούθησε λοιπόν τα βήματα που θα δεις στην συνέχεια και το καθάρισμα της θα σου μοιάζει με παιχνιδάκι!

 

Αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του μπάνιου σου εύκολα και γρήγορα!

Πρόληψη

φυσικά καθαριστικά μπάνιου exypnes-idees.gr

Όταν κάνεις μπάνιο είναι λογικό η πόρτα να έχει πάνω νερά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την σκουπίζεις με ένα απαλό πανί με μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδια κάθε φορά όταν τελειώνεις από το μπάνιο σου. Αν το κάνεις αυτό το τζάμι θα μένει καθαρό συνέχεια και δε θα φαίνεται λερωμένο. Έτσι θα χρειάζεται πιο σπάνια καθάρισμα με διάφορα φυσικά και μη καθαριστικά.

Δες επίσης: Πως να αφαιρέσεις τη μούχλα από το μπάνιο!

Καθαρισμός

συμβουλές καθαριότητας πόρτα ντουζιέρας

Φυσικά σε ένα σπίτι κάποια μέλη της οικογένειας βαριούνται να κάνουν αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που κάνουν μπάνιο. Κάποιες φορές μπορεί να είσαι στο σπίτι και να σκουπίσεις εσύ τα νερά. Δυστυχώς όμως δε γίνεται να είσαι πάντα εκεί για να καθαρίζεις. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες φορές θα χρειαστεί να κάνεις ένα καλό καθάρισμα.

γυάλινη πόρτα μπάνιου καθάρισμα

Ο λόγος που γίνεται το καθάρισμα είναι για να απομακρύνεις τις επίμονες κηλίδες νερού από τη γυάλινη πόρτα. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στους καθρέφτες. Αυτό που θα χρειαστείς είναι μαγειρική σόδα και νερό. Γέμισε μισή κούπα με μαγειρική σόδα και πρόσθεσε νερό σιγά σιγά ενώ ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Δες επίσης: 6 Τρόποι για να καθαρίσεις την τουαλέτα σου!

σημάδια νερού γυάλινη πόρτα ντουζιέρας

Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα λείο σφουγγάρι για να απλώσεις το μείγμα πάνω στα σημεία που θέλεις να καθαρίσεις. Μόλις τελειώσεις με το άπλωμα του μείγματος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις ξύδι εκεί που έχεις απλώσει το μείγμα. Η χημική αντίδραση θα απομακρύνει τους λεκέδες και ένα πανί θα καθαρίσεις τα υπολείμματα.

Δες επίσης: 6 Tips πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας!

Μακροχρόνια λύση

καθαρό μπάνιο πόρτα tips

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια προϊόντα για να μη χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία καθαρισμού κάθε φορά που κάνεις μπάνιο. Επίσης, η διαδικασία καθαρισμού από τις κηλίδες θα γίνεται πολύ πιο σπάνια. Υπάρχουν κάποια προϊόντα που είναι κατασκευασμένα για να απωθούν το νερό. Δυστυχώς, όμως, αυτά τα προϊόντα δεν έχουν φτιαχτεί για χρήση στο μπάνιο.

Δες επίσης: Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο σου και πως να τα καθαρίσεις!

Η χρήση τους γίνεται στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και στη γυάλινη πόρτα του μπάνιου. Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή να μην πάει σε κάποια άλλη επιφάνεια όπως πλακάκια, ντουζιέρα και μέταλλα. Η διαδικασία ψεκασμού θα πρέπει να γίνεται κάθε 3 με 4 βδομάδες και όχι νωρίτερα. Ένα από αυτά τα προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι και το WD-40!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!