Μετακομίζει το παιδί σου σε άλλη πόλη; Πλησιάζει η φοιτητική χρονιά και ψάχνεις σπίτι; Η έναρξη της φοιτητικής ζωής μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική, κυρίως για τους γονείς. Τα παιδιά τους πρέπει να εγκατασταθούν σε ένα δικό τους σπίτι, όπου θα περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους. Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαμορφώσουν το φοιτητικό τους σπίτι σε έναν όμορφο χώρο με οικονομικό τρόπο.
Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Σε αυτό το άρθρο θα βρεις οικονομικές ιδέες διακόσμησης φοιτητικού σπιτιού, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία. Από πολυλειτουργικά έπιπλα, μέχρι αποθήκευση, σε αυτό το άρθρο θα βρεις πολλές ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια!
Πώς να διακοσμήσεις ένα φοιτητικό σπίτι
1. Πολυλειτουργικά έπιπλα
Δες επίσης: 5 Έπιπλα που χρειάζεσαι ένα φοιτητικό σπίτι!
Τα φοιτητικά σπίτια συνήθως είναι γκαρσονιέρες ή στούντιο με ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο. Γι’ αυτό, η πρώτη επιλογή που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις έπιπλα που εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς για να μεγιστοποιήσεις τον χώρο. Για παράδειγμα, σκέψου έναν καναπέ κρεβάτι, όπου θα μπορεί το παιδί να κοιμάται το βράδυ άνετα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχει περισσότερο χώρο στο δωμάτιο. Σκέψου ένα πτυσσόμενο τραπέζι που λειτουργεί παράλληλα και ως γραφείο! Τα πολυλειτουργικά έπιπλα επιτρέπουν στον φοιτητή να προσαρμόσει το μικρό του διαμέρισμα έτσι ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο, χωρίς να θυσιάσει τον πολύτιμο χώρο του.
2. Διαχωριστικά χώρου
Σε περίπτωση που το σπίτι είναι ένας μικρός ενιαίος χώρος, τα διαχωριστικά χώρου είναι κατάλληλα για να δημιουργούν την ψευδαίσθηση διαφορετικών δωματίων. Μπορεί το παιδί να έχει τον προσωπικό του χώρο σε έναν διαχωριστικό που ξεχωρίζει το κρεβάτι του από την κουζίνα, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση ανοιχτού χώρου. Οι βιβλιοθήκες είναι μια εξίσου έξυπνη λύση, όπως και οι κουρτίνες, ως εναλλακτικά διαχωριστικά χώρου, για πρόσθετη λειτουργικότητα!
3. Καθρέφτες
Δες επίσης: Ιδέες διακόσμησης για μια λειτουργική γκαρσονιέρα
Μία από τις αγαπημένες μας συμβουλές για οικονομικές ιδέες διακόσμησης φοιτητικού σπιτιού είναι οι καθρέφτες! Ο καθρέφτης δίνει την ψευδαίσθηση ότι ένας χώρος είναι μεγαλύτερος από ό,τι στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε μέγεθος και να έχει. Τοποθέτησε στρατηγικά τους μικρούς ή μεσαίους καθρέφτες σε τοίχους για να ανοίξεις τον χώρο και να αντανακλάται το φυσικό φως σε όλο το διαμέρισμα. Επιπλέον, ένας μεγάλος καθρέφτης μπορεί να επεκτείνει οπτικά τον χώρο και παράλληλα τον διακοσμεί όμορφα. Εδώ σου έχουμε ένα tip! Σε συνδυασμό με τους καθρέφτες, επίλεξε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και χαλιά για να ενισχυθεί η φωτεινότητα και η αίσθηση ευρυχωρίας.
4. Αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι
Λόγω του περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου σε μικρά σπίτια, πρέπει να σκεφτείς έξυπνα για να βρεις λύσεις. Μια καλή επιλογή είναι η αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι. Αξιοποίησε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι για περισσότερη αποθήκευση. Χρησιμοποίησε κουτιά ή αποθηκευτικούς κάδους. Έτσι, μπορείς να κρατήσεις κρυμμένα ρούχα, τα εξαρτήματα που δεν θες να φαίνονται, παπούτσια, κλπ.