Μερικές φορές, όπως είναι φυσιολογικό, προκύπτουν δυσκολίες στην κουζίνα. Μην τις μεγαλοποιείς στο μυαλό σου και πάρε το χαλαρά! Η λύση μπορεί να είναι μπροστά στα μάτια σου και να μην τη βλέπεις!
Δες εδώ μερικά lifehacks που θα σου κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη!
7 συμβουλές που θα σε διευκολύνουν στην κουζίνα!
1. Έλεγξε τα αυγά
Άμα έχεις τοποθετήσει τα αυγά σε μια άλλη βάση και δεν ξέρεις πότε λήγουν, μπορείς να το ελέγξεις με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο. Γέμισε ένα μεγάλο ποτήρι με δροσερό νερό. Τοποθέτησε το αυγό μέσα. Εάν πάει κατευθείαν στο πάτο τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο να το φας. Εάν πάει στο πάτο αλλά δεν ακουμπάει ολόκληρο παρά μόνο η μύτη, τότε είναι κάποιων ημερών αλλά μπορείς να το φας ή να το καταναλώσεις άμεσα. Εάν επιπλέει, τότε είναι σίγουρα ακατάλληλο για βρώση!
2. Κάνε την μπανάνα να μη μαυρίζει γρήγορα
Οι μπανάνες ιδίως σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες μαυρίζουν πολύ εύκολα. Ξεχώρισε τες από το τσαμπί και κάλυψε κάθε ένα κοτσάνι, όσο πιο αεροστεγώς μπορείς, με μια μεμβράνη. Έτσι θα μειώσεις το χρόνο που μαυρίζουν. Extra tip : Μην τις βάζεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη γιατί μαυρίζουν και σαπίζουν ακόμα πιο γρήγορα.
Δες επίσης : 5 Διαφορετικές χρήσεις της μεμβράνης περιτυλίγματος!
3. Ξεπάγωσε τα κατεψυγμένα προϊόντα στο ψυγείο
Αρχικά είναι πιο υγιές για τα προϊόντα να ξεπαγώνουν στο ψυγείο γιατί η απόψυξη είναι πιο ομαλή. Έτσι η ποιότητα του φαγητού θα μείνει όσο πιο καλύτερη γίνεται αλλά θα εξοικονομήσεις και ενέργεια αφού τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι ήδη κρύα και το ψυγείο σου δε θα καταναλώνει τόση ενέργεια.
Δες επίσης : Πως να οργανώσεις το ψυγείο σου εύκολα και γρήγορα!
4. Όχι πια φύτρες στην πατάτα
Πολλές φορές οι πατάτες στο ντουλάπι αποκτούν κοτσάνια και φύτρες. Μπορείς να τα καθαρίσεις όταν ξεφλουδίζεις την πατάτα, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού δεν είναι κατάλληλα για βρώση. Γλίτωσε από τις φύτρες στις πατάτες τοποθετώντας ένα μήλο ανάμεσα τους.
5. Εύκολο ξεφλούδισμα αυγών
Ένα από τα έξυπνα lifehacks για την κουζίνα αφορά έναν εύκολο τρόπο για να μπορείς να ξεφλουδίσεις τα αυγά σου εύκολα αφού βράσουν και για να μη σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασμού, είναι να τρυπήσεις τη μεγάλη πλευρά τους με μια πινέζα κάνοντας μια μικρή τρυπίτσα.
6. Μαγείρεμα ψαριών
Το μαγείρεμα ψαριών για κάποιους είναι αρκετά κουραστικό, όχι στη διαδικασία μαγειρέματος αλλά στον καθαρισμό των σκευών από την οσμή. Ένας εύκολος τρόπο για να μη μυρίζει το ταψί μετά το μαγείρεμα, είναι να τοποθετήσεις το ψάρι σε μια στρώση από λεπτές φέτες λεμονιού. Το ψάρι θα μαγειρευτεί εκεί πάνω και όχι μόνο δε θα περάσει η μυρωδιά, αλλά θα πάρει και ωραία γεύση το ψάρι!
Δες επίσης : Πώς να απαλλαγείς από τις μυρωδιές στο σπίτι φυσικά!
7. Λιώσιμο βουτύρου
Δες επίσης : 24 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων!
Θέλεις να κάνεις την αγαπημένη σου συνταγή αλλά το βούτυρο είναι πολύ παγωμένο και σκληρό. Η λύση είναι απλή. Πάρε ένα ποτήρι με νερό και ζέστανε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Άδειασε το ποτήρι και γυρίζοντας το, καπάκωσε το βούτυρο. Θα γίνει μαλακό κατευθείαν!