Home Διακόσμηση 10 Λάθη που κάνουν όλοι στο feng shui!
krebati feng shui

10 Λάθη που κάνουν όλοι στο feng shui!

by exypnes-idees

Οι κανόνες του feng shui είναι ένας χάρτης που μας βοηθά να βρούμε ηρεμία, θετική ενέργεια και αρμονία μέσα στον χώρο μας. Ειδικά στη σημερινή εποχή με τους ρυθμούς ζωής ολοένα να αυξάνονται, είναι αναγκαίο να επιστρέφουμε σε ένα σπίτι όπου κυριαρχεί η γαλήνη για να μπορούμε να αποφορτιστούμε από όσα μας βαραίνουν.

Αν και δεν είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε τους απλούς αυτούς κανόνες της κινεζικής κουλτούρας, πολλοί άνθρωποι κάνουν λάθη που μπορεί να εμποδίζουν την ροή ενέργειας μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι μπλοκαρισμένος ενεργειακά.

Τα λάθη αυτά δεν έχουν να κάνουν τόσο με την έλλειψη γνώσεων διακόσμησης ή την κακή τοποθέτηση των επίπλων, όσο με τον τρόπο σκέψης και ορισμένες συνήθειες που έχουμε και ίσως δημιουργούν αρνητική ενέργεια στο περιβάλλον μας.

10 Λάθη στο feng shui

1. Το κρεβάτι δεν “βλέπει” προς την πόρτα

krebbati feng shui

Το κρεβάτι, ο καναπές ή η καρέκλα του γραφείου σου δεν “κοιτάνε” προς την πόρτα. Αν και δεν το νιώθει κανένας μας συνειδητά, η αμυγδαλή του εγκεφάλου μας που ελέγχει τον φόβο, μας κρατάει σε επιφυλακή όταν δεν μπορούμε να δούμε τι γίνεται πίσω μας. Όταν λοιπόν η αγαπημένη σου θέση σε εμποδίζει να βλέπεις προς την πόρτα, σου φέρνει ασυνείδητο φόβο και άγχος! Αν δεν μπορείς να αλλάξεις την θέση των επίπλων, μπορείς να βάλεις καθρέφτες σε σημεία που θα σου δίνουν οπτική επαφή με τις πόρτες. Έτσι θα μπορείς να βλέπεις αν κάποιος μπαίνει στο χώρο ή φεύγει.

2. Τα παλιά αντικείμενα μπλοκάρουν το χώρο

palia antikeimena

Φοβάσαι να πετάξεις παλιά ή άχρηστα αντικείμενα και έτσι η διακόσμηση δεν βοηθάει ιδιαίτερα τον χώρο και την ψυχολογία σου. Πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουμε την ιδέα να ξεφορτωθούμε ορισμένα αντικείμενα που έχουν αποκτήσει συναισθηματική αξία για εμάς. Κάποια πράγματα τα έχουμε πολλά χρόνια και έχουμε δεθεί μαζί τους. Πολλά από αυτά όμως είναι είτε χαλασμένα είτε σε κακή κατάσταση και δεν δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σπίτι. Επιπλέον μία στοίβα από άχρηστα αντικείμενα μέσα στο σπίτι μπλοκάρει την ενέργεια μας και μας αποσυντονίζει πλήρως.

3. Οι χαλασμένες συσκευές

halasmenes syskeyes

Όπως με τα παλιά αντικείμενα έτσι και με τις χαλασμένες συσκευές που θέλει κανείς να επιδιορθώσει, αν της κρατάει καιρό χαλασμένες μέσα στο σπίτι πρέπει να τις πετάξει. Ο λόγος είναι απλός: αν χρειαζόταν όντως αυτή η συσκευή θα πήγαινε για επιδιόρθωση άμεσα.

4. Όχι στα κρεμαστά αντικείμενα πάνω από το κρεβάτι

kremasta antikeimena

Έχεις κρεμάσει ογκώδη αντικείμενα τέχνης όπως πίνακες ή άλλα μεγάλα διακοσμητικά πάνω από το κρεββάτι σου ή τον καναπέ. Ενώ αυτά τα διακοσμητικά δείχνουν μοντέρνα και όμορφα δεν φέρνουν την γαλήνη που πρέπει να υπάρχει. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι επικίνδυνο να έχεις πάνω από το κεφάλι σου πίνακες και κρεμαστά διακοσμητικά. Επειδή τα αντικείμενα αυτά ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να πέσουν, υποσυνείδητα τα φοβάσαι. Το feng shui θέλει να νιώθεις ασφάλεια, όχι φόβο.

5. Έπιπλα με αιχμηρές γωνίες

perierga moderna epipla

Πολλά από τα μοντέρνα έπιπλα δεν είναι πρακτικά ή άνετα, αλλά είναι στην μόδα και για αυτό πολλοί τα προτιμούν. Οι αρχές του feng shui όμως βάζουν ως προτεραιότητα την άνεση, και ασυνείδητα το ίδιο κάνει και ο εγκέφαλος μας, με αποτέλεσμα να αντιδρά σε αντικείμενα που μπορεί να είναι απειλητικά. Για παράδειγμα καναπέδες και τραπέζια μεσαιωνικού στυλ αν και είναι ιδιαίτερα, έχουν αιχμηρές γωνίες.

6. Πίνακες με μελαγχολικές αναπαραστάσεις

moody decor

Οι πίνακες και οι αφίσες που έχουμε στον χώρο πρέπει να είναι σύμφωνες με την φιλοσοφία της ζωής μας. Αν είναι μελαγχολικές ή απεικονίζουν μοναχικούς και στεναχωρημένους ανθρώπους ή άσχημες καταστάσεις θα επηρεάσουν σίγουρα την ψυχολογία μας αρνητικά. Γι αυτό το λόγο πρέπει να τις επιλέγουμε προσεκτικά.

7. Διακόσμηση με σκοπό τον πλούτο

ploutos career

Ένα συχνό σφάλμα που γίνεται με το feng shui είναι η διακόσμηση ενός χώρου σύμφωνα με έναν και μόνο σκοπό. Για παράδειγμα, αν θέλει να γίνει κάποιος πλούσιος δεν αρκεί να δώσει έμφαση μόνο στην αριστερή πλευρά του σπιτιού. Ακόμα κι αν διακοσμήσει με μπλε, μοβ και κόκκινα αντικείμενα όλο το σπίτι δεν αρκεί. Θα πρέπει να δώσει προσοχή στην δουλειά του, στον τρόπο που σκέφτεται για συναδέλφους και τον διευθυντή του κτλ. Όλα συνδέονται και δεν αρκεί να επικεντρωνόμαστε στη διακόσμηση μόνο της μίας πλευράς του σπιτιού.

8. Feng shui με σκοπό τον γάμο

feng shui sxeseis

Όπως με τον πλούτο έτσι και με το σκοπό της επιτυχημένης σχέσης και του γάμου, πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται στην διακόσμηση του χώρου για να βρουν τον έρωτα ή να πετύχει η σχέση τους. Παρόλα αυτά η σχέση διαλύεται. Η ενέργεια του χώρου δεν λειτούργησε όπως έπρεπε γιατί ίσως έπρεπε η σχέση να τελειώσει. Το feng shui λειτουργεί καρμικά μερικές φορές αλλά σίγουρα για το καλό μας.

9. Έλλειψη των στοιχείων της φύσης

feng shui sxeseis

Το νερό, το μέταλλο, το ξύλο, η φωτιά και η γη γίνονται τάση διακόσμησης και τα περισσότερα σπίτια έχουν ανάλογη διακόσμηση. Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν ένα ή δύο από τα στοιχεία της φύσης. Καμιά φορά διακοσμούμε περισσότερο με τις προτιμήσεις μας και αγνοούμε τα υπόλοιπα στοιχεία. Η αρμονία όμως βρίσκεται στους χώρους που αναδεικνύουν όλα τα στοιχεία με ισορροπημένο τρόπο.

10. Αγορά πανάκριβων επίπλων

akriba epipla

Η αγορά πανάκριβων αντικειμένων για το σπίτι πολλές φορές είναι λάθος. Τα ακριβά έπιπλα έχουν τόση αξία που φοβάται κανείς να τα χρησιμοποιήσει για να μην τα χαλάσει. Με αυτό τον τρόπο ορισμένα σπίτια είναι σαν να μην πρέπει να κατοικούνται γιατί τα αντικείμενα γίνονται πιο σημαντικά από την άνεση και την ηρεμία του ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι μπορεί να είναι αψεγάδιαστο γίνεται όμως άψυχο.

Related Posts

Leave a Comment