λάστιχο σε σήτα

Καθάρισε τις σήτες στα παράθυρα αποτελεσματικά!

Οι σήτες στα παράθυρα είναι απαραίτητες για να προστατεύουν από ζωύφια και κουνούπια. Βέβαια, όπως πολλά αντικείμενα στο σπίτι έτσι και αυτές χρειάζονται φροντίδα και καθαριότητα. Άλλωστε, ο αέρας και η ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου μπορεί να γεμίσει τη σήτα με σκόνη,να την μπουκώσει με αποτέλεσμα να μειωθεί η αποτελεσματικότητα της αλλά να εισέρχεται σκόνη στο σπίτι. Ίσως να μην είναι αναγκαίος ο συχνός καθαρισμός τους αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μια φορά το εξάμηνο για να διατηρείς τις σήτες στα παράθυρα όσο καλύτερες γίνεται!

Μείνε σε αυτό το άρθρο για να σου λυθούν οι απορίες και δες πως να καθαρίσεις τις σήτες στα παράθυρα αποτελεσματικά!

Κάνε τις σήτες στα παράθυρα σαν καινούργιες!

 

Χρησιμοποίησε ρολό για τις τρίχες

αποτριχωτικό ρολό

Ναι, καλά κατάλαβες. Το ρολό για τις τρίχες που χρησιμοποιείς συνήθως για να καθαρίσεις τα ρούχα σου από τις τρίχες των κατοικιδίων θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τις σήτες στα παράθυρα. Η χρήση είναι η ίδια. Μάλιστα, το ρολό είναι αρκετά εύχρηστο και μπορεί να απομακρύνει εύκολα μεγάλη ποσότητα από σκόνες, τρίχες, χώμα ή οτιδήποτε υπάρχει στην σήτα. Επίσης, είναι πολύ καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσεις βοηθητικά μαζί με κάποιον άλλον τρόπο για μέγιστα αποτελέσματα.

Δες επίσης : Πως να επιδιορθώσεις τις τρύπες από την σίτα για τα κουνούπια!

Λευκό “μαγικό” σφουγγάρι

λευκό σφουγγάρι

Το μαγικό σφουγγάρι ή λευκό σφουγγάρι ή σφουγγάρι γόμα είναι ένα γνωστό προϊόν. Μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά πολλές επιφάνειες από πολλούς επίμονους λεκέδες. Το βρίσκεις εύκολα σε καταστήματα με διάφορα καθαριστικά προιόντα ή σε σούπερ μάρκετ. Βρέξε το ελάχιστα για να γίνει νωπό και πέρασε τις σίτες μερικά χέρια. Λειτουργεί τέλεια σε συνδυασμό με το ρολό για τις τρίχες.

Βάλε ηλεκτρική σκούπα

ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα είναι μια εξαιρετική λύση που σίγουρα δύσκολα θα σκεφτόσουν. Είναι μια γρήγορη, εύκολη και απλή λύση που θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τις σήτες στα παράθυρα. Μπορείς , μάλιστα, να χρησιμοποιήσεις το εξάρτημα της σκούπας που είναι πιο στενό και είναι φτιαγμένο για γωνίες για να προσεγγίσεις και πιο περιορισμένα σημεία. Επίσης, με τη σκούπα μπορείς να μαζέψεις και σκόνες από τους διαδρόμους των παραθύρων. Η σκούπα θα απομακρύνει αρκετή σκόνη και εξωτερικά αλλά και από τις τρύπες της σήτας.

Δες επίσης : Ποια σίτα να επιλέξεις για τα παραθυρά σου!

Οδοντόβουρτσα

οδοντόβουρτσες

Όταν δεις τα δύσκολα και η βρωμιά είναι επίμονη, χρησιμοποίησε οδοντόβουρτσα. Με την οδοντόβουρτσα θα έχεις πιο περιορισμένες κινήσεις αλλά κάθε σημείο που θα τρίβεις θα καθαρίζει. Μάλιστα, οι τρίχες της οδοντόβουρτσας θα εισχωρούν μέσα στις τρύπες της σήτας και το καθάρισμα θα είναι πολύ αποτελεσματικό. Επειδή η οδοντόβουρτσα καλύπτει πολύ μικρή επιφάνεια και θα κουραστείς να τρίβεις, να τη χρησιμοποιήσεις σε σημεία που υπάρχει επίμονο πρόβλημα.

Δες επίσης : 7 Τέλεια lifehacks καθαριότητας για όλο το σπίτι!

Πλύνε τες με το λάστιχο

λάστιχο σε σήτα

Μια πολύ καλή και εύκολη ιδέα είναι να πλύνεις τις σήτες στα παράθυρα με το λάστιχο. Ιδανικά, άμα έχεις λάστιχο που αλλάζει η δύναμη και το εύρος της ροής, να επιλέξεις αυτό με την μεγαλύτερη πίεση. Έτσι, κάθε επίμονη βρωμιά στη σήτα θα εξαφανιστεί. Άμα το λάστιχο σου είναι απλό, μπορείς να κλείσεις ελαφρώς με το δάχτυλο σου την άκρη για να δημιουργηθεί πίεση και να πλύνεις έτσι την σήτα.

Πλύνε τις με σαπουνόνερο

σαπουνόνερο

Εάν θέλεις πλήρη καθαριότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαπουνόνερο. Ανάμειξε 1/4 της κούπας σαπούνι πιάτων σε 1 λίτρο νερό και ανακάτεψε καλά. Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι ξεκίνα να καθαρίζεις όλη την επιφάνεια της σήτας. Έτσι, θα απομακρυνθούν σκόνες, χώματα, βρωμιά ή οτιδήποτε έχει πάνω η σήτα. Ξέπλυνε με ένα καθαρό πανί με καθαρό νερό ή με το λάστιχο.

Δες επίσης : Πως να χρησιμοποιήσεις αλλιώς την μπάρα σαπουνιού!

Καθάρισε εύκολα και αποτελεσματικά τις σήτες στα παράθυρα. Μην αφήνεις σκόνες να μπαίνουν μέσα στο σπίτι λόγω της βρώμικης σήτας. Μια φορά ανά έξι μήνες, βάλε στη ρουτίνα καθαριότητας σου και αυτό το σημείο του σπιτιού σου. Επίσης, εάν έχεις κάποιο εξοχικό σπίτι που το κλείνεις, μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που επιστρέφεις!