χειμωνιάτικο σαλόνι συμβουλές ζέστης

Τα 9 καλύτερα lifehacks για τον Χειμώνα!

Ο Χειμώνας είναι η πιο δύσκολη εποχή για αρκετό κόσμο. Οι περισσότερες μέρες είναι αρκετά κρύες, υπάρχουν μέρες που οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα και πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες γίνονται επικίνδυνες. Οι όμορφες μέρες του Καλοκαιριού σιγά σιγά φεύγουν και τη θέση τους θα πάρουν οι κρύες μέρες του Χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για τον Χειμώνα. Αν κάθε χρόνο σκέφτεσαι πως θα αντέξεις να περάσεις αυτήν την εποχή του χρόνου, φέτος σου έχω μερικά lifehacks για να περάσει το κρύο λίγο πιο ανώδυνα από τις προηγούμενες χρονιές.

 

9 Lifehacks για να αντιμετωπίσεις τον Χειμώνα

Έχε μαζί σου δεύτερο ζευγάρι κάλτσες

χειμώνας tips

Μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου σε μια τσάντα ή στο αυτοκίνητό σου ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες. Αν βρέχει και το νερό βρέξει τις κάλτσες σου ή αν πατήσεις σε λιμνάζοντα νερά, μπορείς να αλλάξεις κάλτσες για να μην κρυώνουν τα πόδια σου.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να διατηρηθείς ζεστός τον χειμώνα!

Χρησιμοποίησε τον ήλιο

πως να ζεστάνεις το σπίτι σου τον χειμώνα

Τις μέρες που έχει ήλιο μπορείς να ανοίξεις τις κουρτίνες σου για να μπει ο ήλιος στο σπίτι και να το ζεστάνει. Όταν ο ήλιος πέσει μπορείς να κλείσεις τα παντζούρια για να κρατήσεις τη ζέστη μέσα και να μην περάσει το κρύο από έξω.

Χρησιμοποίησε τον ανεμιστήρα ταβανιού

χειμωνιάτικο σαλόνι συμβουλές ζέστης

Αν έχεις ανεμιστήρα στο ταβάνι του σπιτιού σου μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και τον Χειμώνα αν μπορεί να δουλέψει αντίστροφα. Αντί δηλαδή να φυσάει αέρα προς τα κάτω να φυσάει προς τα πάνω. Αυτό συνήθως γίνεται μέσω ενός διακόπτη. Έτσι ο ζεστός αέρας θα έρχεται κάτω και ο κρύος θα ανεβαίνει πάνω.

Δες επίσης: Πώς να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα!

Βάλε συχνά βενζίνη στο αυτοκίνητο σου

αυτοκίνητο lifehack

Καλό θα ήταν τον Χειμώνα να κρατάς το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου πάνω από τη μέση συνέχεια. Όσο περισσότερη βενζίνη έχει μέσα τόσο λιγότερο νερό μπορεί να δημιουργηθεί. Επίσης, αν υπάρχει ήδη λίγο νερό μέσα βάζοντας βενζίνη το σταματάς από το να παγώσει και να κάνει ζημιά στην αντλία βενζίνης, μια ιδιαίτερα ακριβή βλάβη.

Χρησιμοποίησε απολυμαντικό χεριών στην παγωμένη κλειδαριά αυτοκινήτου

tips αυτοκίνητο κρύο

Αν ζεις σε περιοχές που έχει αρκετό κρύο υπάρχει πιθανότητα να παγώσει η κλειδαριά του αυτοκινήτου σου. Αν σου συμβεί κάτι τέτοιο ρίξε λίγο απολυμαντικό χεριών σε εκείνο το σημείο. Η ισοπροπυλική αλκοόλη χαμηλώνει τη θερμοκρασία παγώματος του νερού.

Δες επίσης: 17 Hacks που θα σε βοηθήσουν με το αυτοκίνητο τον χειμώνα!

Πρόσεχε το δέρμα σου

Καλό θα ήταν να αποφεύγεις το μπάνιο που κρατάει πολύ ώρα με ζεστό νερό. Μείνε λιγότερη ώρα και χρησιμοποίησε χλιαρό νερό.

Πως να αφαιρέσεις τον πάγο

Αν δεν έχεις κάποιο εργαλείο για να αφαιρέσεις τον πάγο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά κάρτα τράπεζας για να τον ξύσεις.

Ξεπάγωσε τους καθρέφτες σου με μια πλαστική σακούλα

καθρέφτης αυτοκινήτου πλαστική σακούλα

Αν οι καθρέφτες σου παγώνουν βάλε μία πλαστική σακούλα στον καθένα για ολόκληρο το βράδυ και το πρωί δε θα έχουν τίποτα. Μπορείς να το κάνεις κάθε βράδυ για να μην έχεις ποτέ ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Δες επίσης: 10 Hacks για τον χειμώνα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

 Περπάτα σαν πιγκουίνος

Όταν έχει πάγο κάτω ο πιο ασφαλής τρόπος για να περπατάς είναι ο τρόπος που περπατάνε οι πιγκουίνοι. Κάνε μικρά βήματα με τα πόδια σου αρκετά ανοιχτά και τα χέρια σου ελαφρώς κολλητά στο σώμα σου.