Home Διακόσμηση Ιδέες για εντυπωσιακά κεριά το καλοκαίρι
candles shell shape

Ιδέες για εντυπωσιακά κεριά το καλοκαίρι

by Markella D.

Λατρεύεις τα κεριά, αλλά δε ξέρεις με ποιο τρόπο να τα εντάξεις στο τραπέζι σου το καλοκαίρι; Ήρθες στο σωστό μέρος, διότι σήμερα θα σου δείξω εγώ πανέμορφες ιδέες για καλοκαιρινά κεριά, τα οποία θα δώσουν όμορφη ατμόσφαιρα στον χώρο σου. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Πιο κάτω μπορείς να δεις τις ιδέες μου για εντυπωσιακά κεριά, τα οποία θα χαρίσουν καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι σου. Ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μου και προσπάθησε να τις βρεις στο εμπόριο ή να τις δημιουργήσεις. Είτε συμβεί το ένα, είτε το άλλο, τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα φανταστικά! Αξίζει πραγματικά να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο!

Καλοκαιρινά κεριά για το τραπέζι του σπιτιού σου

Κεριά σε σχήματα κοχυλιών

shell shell candle shell candles shells

Τί θα έλεγες για τα κεριά σε σχήμα κοχυλιών; Θα αποτελέσει πραγματικά μία υπέροχη προσθήκη στην διακόσμηση του σπιτιού σου και πίστεψέ με θα δώσει πολύ καλοκαιρινό αέρα στον χώρο σου. Βρες στο εμπόριο έτοιμα κεράκια σε τέτοια σχήματα ή πάρε ελαστική φόρμα για κεριά και φτιάξε το δικό σου κεράκι. Η διαδικασία είναι πανεύκολη για να κάνεις κάτι τέτοιο. Μπορείς να δεις περισσότερα και πιο αναλυτικά βήματα στο άρθρο μας με τίτλο “πώς θα κάνεις τα δικά σου κεριά σόγιας“, χρησιμοποιώντας την ελαστική φόρμα του σχεδίου σου και ψάχνοντας περισσότερες λεπτομέρειες στο διαδίκτυο. Δοκίμασέ το!

Κεριά μέσα σε μπολ από κέλυφος καρύδας

coconut coconut candle coconut candles coconuts

Έλα τώρα, μη μου πεις πως δεν είναι εντυπωσιακό το κερί μέσα σε κέλυφος καρύδας! Όποιος το δει θα εντυπωσιαστεί με το δημιούργημά σου! Πώς θα το φτιάξεις; Πολύ απλά! Μία μέρα που θα πας στο σούπερμάρκετ, πάρε μία καρύδα. Όταν επιστρέψεις στο σπίτι άνοιξέ την και αφαίρεσε το νερό και την ψίχα καλά. Κράτα μόνο τα κελύφη. Λιώσε κερί και τοποθέτησέ το μέσα στο κέλυφος της καρύδας, αφού πρώτα προσθέσεις ένα φυτιλάκι! Θα μπορούσες να προσθέσεις και σταγόνες από άρωμα καρύδας στο λιωμένο κερί, για να ενισχύσεις την ιδέα. Πίστεψέ με, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

*Προσοχή: Ιδανικά θέλουμε προσεκτικά κομμένη την καρύδα στα δύο, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Ένας τρόπος να πετύχεις κάτι τέτοιο είναι να την καθαρίσεις εξωτερικά από τις φύτρες και να την τοποθετήσεις για μερικά λεπτά πάνω από φωτιά (πχ. μάτι φούρνου). Η ψίχα θα ξεκολλήσει εύκολα και το θα πετύχεις πιο ομοιόμορφο άνοιγμα με λιγότερα χτυπήματα. Στο τέλος, μπορείς να τριμάρεις το χείλος για να φέρεις σε ευθεία τις άκρες.

Κερί σε κούπες από πορτοκάλια ή λεμόνια

fruit fruit candle fruit candles fruits candles

Δεν είναι πολύ όμορφη ιδέα; Πάρε λεμονόκουπες ή κούπες από πορτοκάλια και καθάρισέ τις καλά στο εσωτερικό να μην υπάρχει ψίχα και ζουμιά. Πλύνε καλά στο εσωτερικό και φρόντισε να στεγνώσεις με ένα πανάκι ή άσε τις να στεγνώσουν για λίγη ώρα φυσικά. Στη συνέχεια, τοποθέτησε φυτίλι και χύσε λιωμένο κερί μέχρι πάνω. Θα έχεις ένα πανέμορφο κεράκι, πολύ καλοκαιρινό και χωρίς πολλά έξοδα. Ας μη σχολιάσουμε το ότι θα χρησιμοποιήσεις ένα τόσο φυσικό υλικό, χωρίς να σπαταλήσεις ή να λερώσεις κάτι άλλο. Τρέξε να δεις και τα κεριά στα οποία αξίζει να επενδύσεις!

Διακόσμηση με κερί μέσα σε κοχύλια

candle shell candle shells candles shell candles shells

Ουάου! Μη μου πεις ότι δεν ενθουσιάστηκες κι εσύ μόλις τα είδες! Η ιδέα αυτή είναι μοναδική και έχει όλα όσα χρειάζεσαι για το τραπέζι σου! Βρες κοχύλια έτοιμα στο εμπόριο ή από αυτά που έφερες το περσινό καλοκαίρι από τις διακοπές σου. Πάρε φυτιλάκια και τοποθέτησέ τα στο εσωτερικό προσεκτικά και ακολούθως χύσε το λιωμένο κερί, κατά προτίμησίν σε μπλε ή λευκό χρώμα για να φέρνει εντελώς σε θάλασσα. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο! Έχεις φτιάξει ένα ξεχωριστό στολίδι, το οποίο θα σου φέρνει και αναμνήσεις κάθε φορά που το χρησιμοποιείς!

Related Posts