εύκολες diy κατασκευές από ξύλο

5 Εύκολες ξύλινες κατασκευές για όλο το σπίτι!

Οι ξύλινες κατασκευές για το σπίτι είναι άψογη ιδέα για να διακοσμήσεις το εσωτερικό και εξωτερικό χώρο με διαφορετικές υφές. Το ξύλινο εφέ είναι πασπαρτού, μπορεί δηλαδή να μπει παντού και να ταιριάξει όμορφα σε κάθε γωνιά στον χώρο σου.

Φτιάχνοντας τα δικά σου ξύλινα διακοσμητικά θα δώσεις μεγαλύτερη αξία στο decor του σπιτιού σου. Παρακάτω θα σου δείξουμε 5 έξυπνες και εύκολες DIY κατασκευές από ξύλο που μπορείς να φτιάξεις!

5 DIY κατασκευές για διακοσμητικά από ξύλο!

 

1. DIY διακοσμητικός δίσκος από ξύλο!

ξύλινος δίσκος

Μια αρκετά εύκολη κατασκευή που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις έναν ξύλινο δίσκο. Στην πιο απλή του μορφή μπορείς να τον φτιάξεις με μια σκέτη επιφάνεια ξύλου, όμορφη είναι όμως και η τοποθέτηση των ξύλων σε διάφορα σχήματα και γεωμετρίες όπως για παράδειγμα και στη παραπάνω φωτογραφία.

Διακόσμησε τον δίσκο σου με βάζα, λουλούδια, αρωματικά sticks, κεράκια και βιβλία και θα δείχνει ακόμα πιο υπέροχος!

Δες επίσης: 64 Απίστευτες ιδέες για ξύλινες κατασκευές!

2. Ξύλινη κατασκευή για να κρεμάς τα κοσμήματα σου!

ξύλινη κατασκευή για κοσμήματα

Καλή ιδέα είναι και η κατασκευή τοίχου-κοσμηματοθήκη έτσι ώστε να διατηρείς οργανωμένα τα αξεσουάρ σου χωρίς να μπλέκονται και να μπερδεύονται μεταξύ τους. Δημιούργησε ένα πλαίσιο πάνω σε μια ξύλινη σανίδα και έπειτα κάρφωσε μερικά γατζάκια για να κρεμάς τα σκουλαρίκια, τα κολιέ και τα δαχτυλίδια σου!

Δες επίσης: 10 Ξύλινες κατασκευές από παλιά παντζούρια που μπορείς να κάνεις!

3. Ξύλινο ράφι με κρεμάστρες για την είσοδο του σπιτιού!

ξύλινο ράφι για την είσοδο του σπιτιού

Επίσης εύκολο DIY χρησιμοποιώντας ξύλο είναι μια μικρή κατασκευή-ράφι για την είσοδο του σπιτιού σου. Βάζοντας και 2-3 γατζάκια για κρεμάστρες θα έχεις μια πολύ πρακτική κατασκευή όπου θα ακουμπάς τα κλειδιά σου και τα απαραίτητα που χρειάζεσαι πριν φύγεις από το σπίτι για να κάνεις τις δουλειές σου!

Για τη συγκεκριμένη κατασκευή θα σε βοηθούσε πολύ να χρησιμοποιήσεις ξύλινη παλέτα!

Δες επίσης: 18 Εύκολες ξύλινες κατασκευές από παλέτες!

4.  Διακοσμητική κατασκευή για να κρεμάσεις ένα φυτό!

ξύλινη διακοσμητική κατασκευή

Με ξύλα που δε χρειάζεσαι είναι εύκολο να φτιάξεις και διακοσμητικά για τον εξωτερικό σου χώρο, την είσοδο του σπιτιού ή το μπαλκόνι. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να φτιάξεις μια ξύλινη κατασκευή με γάτζο για να κρεμάσεις ένα φυτό. Πάνω στο ξύλο μάλιστα μπορείς να γράψεις και ένα ωραίο απόφθεγμα ή ‘καλωσήρθατε’, ‘καλημέρα’, κλπ!

Δες επίσης: 11 Υπέροχες DIY κατασκευές κήπου για παιδιά!

5. Mini ξύλινος πάγκος για το μπράτσο του καναπέ!

ξύλινη κατασκευή για τον καναπέ

Δες επίσης: 5 Εύκολες DIY κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά!

Πολύ πρακτική ιδέα είναι να φτιάξεις έναν mini πάγκο που θα αγκαλιάζει το μπράτσο του καναπέ σου. Έτσι θα μπορείς να ακουμπάς πράγματα όπως ποτήρια και κινητό ή ακόμα και να γράφεις χάρη στη σκληρή επιφάνεια. Φυσικά, η κατασκευή αυτή μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει, είναι όμως τόσο διακριτική αισθητικά μπορείς να την αφήσεις και μόνιμα στο σαλόνι σου!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!