διακοσμητικά κήπο

5 Διακοσμητικά που θα αναβαθμίσουν τον κήπο σου!

Αν έχεις ένα σπίτι με κήπο τότε οι επιλογές που έχεις για να τον κάνεις εντυπωσιακό είναι πολλές! Φυσικά όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του αλλά υπάρχουν μερικά διακοσμητικά που ταιριάζουν σε όλους τους κήπους και μάλιστα κρίνονται απαραίτητα! Διακοσμώντας λοιπόν με συγκεκριμένα διακοσμητικά αντικείμενα θα κάνεις τον κήπο να ομορφύνει και να αναβαθμιστεί!

Πράγματι, δε χρειάζεται να γεμίσεις την αυλή με περιττά πράγματα που δεν προσθέτουν τίποτα στο χώρο. Ανακάλυψε τα 5 διακοσμητικά αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν τον κήπο σου!

5 Αντικείμενα που θα ομορφύνουν την αυλή σου!

 

1. Παλέτες

Οι παλέτες αποτελούν ίσως το πιο οικονομικό και χρήσιμο αντικείμενο για εξωτερικό χώρο. Κι αυτό γιατί μπορείς να τις διακοσμήσεις με πολλούς τρόπους! Έτσι, τοποθέτησε παλέτες στον κήπο σου μέσα στις οποίες μπορείς να φυτέψεις όμορφα λουλούδια και να δώσεις χρώμα στην αυλή. Ακόμα, μπορείς να κρεμάσεις από την παλέτα φαναράκια που θα δώσουν έξτρα πινελιές διακόσμησης. Φυσικά, οι παλέτες είναι μια τέλεια ιδέα για να φτιάξεις οικονομικά αλλά πρακτικά έπιπλα κήπου.

Δες επίσης: 12 Τρόποι να βάλεις τα παλιά παράθυρα στον κήπο!

2. Σιντριβάνι

Το υγρό στοιχείο στον κήπο σου θα τον κάνει να πάει στο επόμενο επίπεδο και να γίνει πιο δροσερός! Στο πλαίσιο αυτό, ένα σιντριβάνι είναι η τέλεια λύση! Μπορεί όταν ακούς σιντριβάνι το μυαλό σου να πηγαίνει σε κάτι φαντασμαγορικό αλλά δε χρειάζεται να είναι έτσι. Υπάρχουν σιντριβάνια που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ή ακόμα μερικές μίνιμαλ λύσεις αν θέλεις μεν το νερό στον κήπο αλλά θέλεις να αποφύγεις τις υπερβολές.

Δες επίσης: Πώς να ομορφύνεις τον κήπο με παλιά αντικείμενα!

3. Διακοσμητική σκάλα

Μια διακοσμητική σκάλα είναι χρήσιμη όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του σπιτιού σου! Αν λοιπόν θέλεις κάποιο αντικείμενο στο οποίο να αναδείξεις τις γλάστρες σου τότε μια ξύλινη σκάλα είναι ότι πρέπει! Μάλιστα, μπορείς να βάψεις τη σκάλα στο χρώμα της αρεσκείας σου και να τη γεμίσεις με όμορφα φυτά. Με τον απλό αυτό τρόπο θα χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά μια παλιά σκάλα και θα ομορφύνεις τον κήπο!

Δες επίσης: Όμορφοι τρόποι να διακοσμήσεις την αυλή με πέτρες!

4. Ανυψωμένα παρτέρια

Τα παρτέρια είναι ένα αγαπημένο στοιχείο των κήπων. Αν όμως θέλεις κάτι που θα αναβαθμίσει τον κήπο τότε πρόσθεσε μερικά ανυψωμένα παρτέρια. Τα παρτέρια που είναι πιο ψηλά δίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αυλή και κάνουν πιο εμφανή τα αγαπημένα σου λουλούδια! Αν δε θέλεις να μπεις στη διαδικασία να χτίσεις ένα ψηλό παρτέρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αντικείμενο όπως είναι ένας δίσκος με πόδια μέσα στον οποίο μπορείς να φυτέψεις όμορφα φυτά και λουλούδια.

Δες επίσης: Ιδέες για ολοκληρωμένο εξωτερικό χώρο από τα ΙΚΕΑ!

5. Λαμπάκια εξωτερικού χώρου

Αν περνάς χρόνο στην κήπο σου και το βράδυ τότε θα πρέπει να φτιάξεις και την ανάλογη ατμόσφαιρα! Ο φωτισμός λοιπόν είναι ένα βασικό στοιχείο ακόμα και του κήπου. Δοκίμασε να προσθέσεις λαμπάκια εξωτερικού χώρου σε διάφορα σημεία της αυλής, τα οποία θα κάνουν τον κήπο σου να μοιάζει με ένα εξωτικό χώρο!