παλιά βαζάκια με λουλούδια

7 Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις ξανά ένα βαζάκι!

Όταν οι λύσεις για το σπίτι είναι και οικολογικές, είναι ακόμα καλύτερες. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις, δίνοντας τους νέα ζωή, γλιτώνοντας παράλληλα χρήματα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι ένα μεγάλο βάζο ή μικρά βαζάκια από σάλτσα, καφέ και άλλα.

Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορείς να φτιάξεις υπέροχα πράγματα για το σπίτι. Το exypnes-idees.gr έχει να σου προτείνει 7 ιδέες για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά ένα παλιό βαζάκι!

7 Ιδέες για το πως να επαναχρησιμοποιήσεις ένα παλιό βαζάκι!

 

1. Οργάνωσε διάφορα πράγματα σου με παλιά βαζάκια!

βαζάκια για τα πράγματα του μπάνιου

Μια πρακτική λύση για να χρησιμοποιήσεις παλιά βαζάκια για να οργανώνεις τα πράγματα σου. Είτε στο γραφείο, είτε στη κουζίνα είτε στο μπάνιο, είναι μια φθηνή αλλά και χαριτωμένη λύση. Μπορείς να βάλεις μικρές ετικέτες στα βαζάκια ανάλογα με το περιεχόμενο τους και να τα στολίσεις όπως σου αρέσει!

Δες επίσης: DIY: Ιδέες για να μεταποιήσεις τα παλιά ρούχα!

2. Ετοίμασε το γεύμα για τη δουλειά σου σε ένα βαζάκι!

σαλάτα σε βαζάκι

Ένα βαζάκι είναι τέλειο για να μεταφέρεις το γεύμα σου στη δουλειά. Πιάνει λιγότερο χώρο από ένα τάπερ και, εάν το βαζάκι είναι γυάλινο, θα σου κρατήσει το φαγητό πιο δροσερό. Φρόντισε μόνο μην παραγεμίσεις το βαζάκι με φαγητό, φρόντισε δηλαδή να αφήσεις λίγο περιθώριο για να μπορείς να ανακατέψεις!

Δες επίσης: Πρακτικοί τρόποι να αποθηκεύσεις τα βαζάκια και τις κονσέρβες!

3. Μετέτρεψε το σε βάζο λουλουδιών!

βάζο ποτήρι

Χρησιμοποίησε τα βαζάκια σου για τα λουλούδια και τα φυτά σου. Αφού τα καθαρίσεις καλά, πρόσθεσε νερό ή χώμα και χρησιμοποίησε τα ως γλαστράκια ή κανονικά βάζα για φυτά!

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις ηλιακά φαναράκια κήπου από βαζάκια!

4. Χρησιμοποίησε το ως ποτήρι για καφέ, smoothies και χυμούς!

γυάλινο ποτήρι βαζάκι

Διάφορα μαγαζιά με ροφήματα μερικές φορές σερβίρουν σε βαζάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μια ωραία ιδέα λοιπόν είναι να χρησιμοποιείς και εσύ τα διάφορα βαζάκια που ξεμένουν ως ποτήρια για τα αγαπημένα σου ροφήματα!

Δες επίσης: Πράγματα που μπορείς να βάλεις μέσα σε ένα βάζο! 

5. Φτιάξε διακοσμητικά με βάζα για όλο το σπίτι!

διακόσμηση με κεριά άμμο και βάζο

Υπάρχουν άπειροι τρόποι να δημιουργήσεις διακοσμητικά από παλιά γυάλινα βαζάκια. Μπορείς να τα βάψεις, να τα γεμίσεις με πέτρες, άμμο, κεριά, κοχύλια ή να δημιουργήσεις κρεμαστά διακοσμητικά!

Δες επίσης: 10 DIY ιδέες για το παλιό τζιν παντελόνι σου!

6. Από βαζάκι σε κουμπαρά αποταμίευσης!

βαζάκι κουμπαράς

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα παλιό βαζάκι ως κουμπαρά. Γράψε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από έξω και ξεκίνα να αποταμιεύεις!

Δες επίσης: 27 Πρωτότυπες DIY ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα βάζα!

7. Μπορείς να μαρινάρεις εύκολα κρέας με ένα παλιό βαζάκι!

μαρινάρισμα κοτόπουλου σε βαζάκι

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις ηλιακά φαναράκια κήπου από βαζάκια!

Τέλος, τα μικρά βάζα που περισσεύουν είναι ιδανικά για να μαρινάρεις διάφορα κρέατα. Μπορείς να φτιάξεις τη μαρινάδα στο βαζάκι και να μαρινάρεις το κρέας στο ίδιο σκεύος, χωρίς να λερώνεις άλλα τάπερ!

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!