kouzina xroma

    5 Κομψά χρώματα για την κουζίνα σου!

    Τα χρώματα της κουζίνας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς περνάς αρκετές ώρες της μέρας σε αυτό το μέρος του σπιτιού. Για να μαγειρέψεις, να ψαχουλέψεις το ψυγείο ενώ επίσης πολλοί είναι αυτοί που τρώνε εκεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει το περιβάλλον αυτό να είναι όμορφα σχεδιασμένο και βαμμένο για να σε κάνει να νιώθεις κι εσένα όμορφα.

    Λένε ότι τα ζεστά ουδέτερα και φωτεινά χρώματα κάνουν τον μάγειρα αλλά και τους υπόλοιπους να νιώθουν πιο άνετα. Πρέπει όμως τα χρώματα να συμβαδίζουν με τις προτιμήσεις του καθενός.

    Προτάσεις χρωμάτων για τη κουζίνα σου!

     

    Άσπρο μαύρο

    diakosmisi kouzinas

    Δες επίσης 25 μοναδικές ιδέες για πλακάκια κουζίνας!

    Γενικά το μαύρο δεν είναι ένα χρώμα που θα προτιμήσει κάποιος. Είναι δύσκολο στον συνδυασμό και αν δεν πετύχει γίνεται μουντός ο χώρος. Αν όμως το συνδυάσεις με ένα λευκό χρώμα στα έπιπλα, για αντίθεση με ανοξείδωτο χάλυβα, θα μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ όμορφο χώρο.

    Ξύλινη κουζίνα

    xromata kouzina

    Το ξύλο μπορεί να είναι κουραστικό σαν χρώμα καθώς είναι ουδέτερο. Μπορείς όμως να το αλλάξεις αυτό αν προσθέσεις κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο στον χώρο για να τον κάνεις πιο ζεστό. Με μπλε ή πράσινο μπορείς να κάνεις τον χώρο πιο δροσερό.

    Κόκκινο

    kouzina xroma

    Δες επίσης πως να επιλέξεις τον ιδανικό πάγκο για την κουζίνα σου!

    Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους. Αυτό όμως σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο στην κρεβατοκάμαρά σου. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου σε συνδυασμό με σκούρα χρώματα μπορείς να έχεις ένα αποτέλεσμα που δεν θα το περίμενες ποτέ.

    Λευκό

    leuki kouzina

    Το λευκό είναι ένα χρώμα που σίγουρα αρέσει σε όλους μας. Κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερο και προτείνεται σε μικρούς χώρους για να δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτεροι. Είναι πολύ μοντέρνο αλλά το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι ακόμα και ο παραμικρός λεκές φαίνεται πολύ εύκολα. Η κουζίνα στην εικόνα είναι μία από τις πιο ακριβές κουζίνες του κόσμου με κόστος 65 εκατομμύρια δολάρια!

    Μπλε-Λευκό

    retro kouzina

    Το μπλε είναι μια πολύ επιλογή χρώματος για την κουζίνα. Είναι ένα από τα καλύτερα στην λίστα χρωμάτων για τις κουζίνες. Λέγεται ότι το μπλε δεν ευνοεί στην τόνωση της όρεξης. Πόσο κακό όμως μπορεί να είναι αυτό ειδικά όταν θέλεις να κρατηθείς σταθερός στα κιλά σου; Ο συνδυασμός του μπλε με το λευκό θα δώσει στην κουζίνα σου μια ρετρό και γλυκιά εμφάνιση. Δες ακόμη 32 μοναδικές ιδέες για να βάψεις την κουζίνα σου!