igra mantilakia idees

3 Τρόποι για να εξαφανίσεις τις οσμές από τον κάδο απορριμάτων!

Έχεις βαρεθεί αυτή την άσχημη μυρωδιά που βγαίνει από τον κάδο απορριμάτων σου και όσο κι αν τον καθαρίζεις την επόμενη κιόλας ημέρα μυρίζει εξίσου άσχημα με πριν; Σου έχω την λύση!

Αυτό είναι ένα κλασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι, μιας και μέσα στον κάδο πετάμε μέχρι και τα αποφάγια ή τα τρόφιμα που έχουν πέσει στο πάτωμα, για να μην αναφέρω τα κεφάλια από τα ψάρια και τα λέπια τους. Μετά από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνεις, ακόμη κι αν βγάλεις την σακούλα από μέσα και αφήσεις τον κάδο να μουλιάσει με νερό και χλωρίνη δεν θα καταφέρεις ποτέ να εξαφανίσεις όλες τις οσμές!

Για να το πετύχεις αυτό όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρία υλικά που έχεις ήδη μέσα στο σπίτι σου! Δες ακόμη πώς να φτιάξεις αρωματικό αποσμητικό χώρου!

Πως να κάνεις τον κάδο απορριμάτων να μοσχοβολάει!

 

Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

magiriki soda xrisis

Είναι γνωστό ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού. Στην προκειμένη περίπτωση, αν έχεις έναν πλαστικό κάδο, θα πρέπει προτού βάλεις μια καινούρια σακούλα να πασπαλίσεις την βάση του με την σόδα. Αν πάλι ο κάδος σου είναι μεταλλικός θα πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτική για να μην διαβρωθεί το μέταλλο.

Ρίξε λοιπόν αρκετή σόδα σε ένα φίλτρο καφέ και κλείσ’το το σφιχτά δένοντας το με ένα σχοινάκι. Έπειτα, βάλε το φίλτρο στο κάτω μέρος του δοχείου απορριμμάτων για να απορροφήσει γρήγορα τις οσμές. Δες ακόμη 7 DIY καθαριστικά για όλο το σπίτι!

Χρησιμοποίησε αρωματικά μαντιλάκια

igra mantilakia idees

Ότι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις είναι αντί να βάλεις σόδα στον πάτο από τον κάδο σου να βάλεις δύο αρωματικά μαντιλάκια για να αφήσουν μια όμορφη μυρωδιά μέχρι να ξανά αλλάξεις την σακούλα των σκουπιδιών σου!

Χρησιμοποίησε εκχύλισμα βανίλιας

osmes spiti exypnes-idees.gr

Αυτό σίγουρα δεν το είχες σκεφτεί ποτέ! Η βανίλια όμως είναι γνωστό ότι έχει πολύ όμορφο άρωμα οπότε πίστεψε με ότι μπορεί να κάνει τρομερή δουλειά.

Για να μην ρίξεις όμως το εκχύλισμα μέσα στο καλαθάκι σου και κολλήσει στον πάτο του, θα πρέπει να ρίξεις μερικές σταγόνες σε δύο κομμάτια βαμβάκι και να τα τοποθετήσεις μέσα στον κάδο. Ανοίγοντας τον κάθε φορά θα ευωδιάζει όλο σου το σπίτι χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα! Δες ακόμη πως να φτιάξεις το δικό σου φυσικό καθαριστικό χαλιών!