rafia apo zantes aytokinitou

12+1 Κατασκευές από παλιές ρόδες αυτοκινήτου!

Αν αγαπάς τα αυτοκίνητα και σου αρέσει να συλλέγεις παλιά ανταλλακτικά και εξαρτήματα, μπορείς τα ανακυκλώσεις φτιάχνοντας κατασκευές από παλιές ρόδες αυτοκινήτου και να μην τα στοιβάζεις απλά στην αποθήκη σου.

Η industrial διακόσμηση έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε πολλά αντικείμενα και διακοσμητικά από ρόδες που μας θυμίζουν τον εργοστασιακό χώρο.

Οι περισσότερες από τις κατασκευές είναι πολύ απλές και μπορεί να τις κάνει ο καθένας με καλή διάθεση, λίγο χρόνο και όρεξη για βάψιμο. Όλες όμως είναι μοναδικές και δίνουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσεις τα παλιά σου αντικείμενα. Για ακόμα περισσότερες κατασκευές δες κι αυτό: 15 Κατασκευές από λάστιχα αυτοκινήτου που πρέπει να δεις!

 

Ανακυκλώνοντας τις παλιές ρόδες αυτοκινήτου σε κατασκευές

 

Φωτιστικό

fwtistiko apo roda

Μια πολύ ωραία και διαφορετική ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις μια παλιά ρόδα αυτοκινήτου και να την μετατρέψεις σε φωτιστικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις τη ζάντα για να της δώσεις ένα λαμπερό χρώμα και να μοιάζει με καινούρια και να περάσεις μέσα τη λάμπα.

Τραπεζάκι κήπου

trapezaki apo zanta

Ο κήπος θέλουμε πάντα να έχει χρώμα. Γι’ αυτό πάρε μια παλιά ζάντα και βάψ’ τη σε ένα έντονο χρώμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω ακόμα μια για να γίνει το τραπεζάκι πιο ψηλό και στην κορυφή τοποθέτησε ένα κομμάτι από τζάμι.

Μεγάλο τραπέζι

trapezaki me palies rodes

Αυτή είναι μια πιο ιδιαίτερη κατασκευή που θα ήταν κατάλληλη για ένα μπαρ ή για έναν χώρο θεματικό με αυτοκίνητα. Για αυτό θα χρειαστείς παραπάνω ζάντες, καθώς θα πρέπει την μία να την τοποθετήσεις όρθια και ένα παλιό λάστιχο για την κορυφή. Με ένα μεγάλο κομμάτι τζάμι ολοκληρώνεται η κατασκευή και είναι άκρως λειτουργική και πρωτότυπη.

Κομοδίνο

komodino apo rodes

Για τον χώρο του υπνοδωματίου μπορείς να πάρεις κάποια παλιά ελαστικά, απλά να τα εφαρμόσεις το ένα πάνω στο άλλο και να τοποθετήσεις και εδώ ένα τζάμι στην πάνω πλευρά για να τοποθετείς τα προσωπικά σου αντικείμενα. Δες επίσης: 23 DIY Κομοδίνα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα!

Γραφείο

grafeio apo palies rodes

Ακόμα και ένα γραφείο όμως μπορείς να δημιουργήσεις από παλιές ζάντες αυτοκινήτων αν έχεις βαρεθεί τα κλασσικά γραφεία με το βαρύ ξύλο και θέλεις κάτι πιο μοντέρνο.

Μετακινούμενο τραπεζάκι

forhto trapezaki me roda autokinhtou

Αυτή είναι μια πολύ έξυπνη λύση και θα είναι πολύ χρήσιμο για ένα μικρό σπίτι, αφού τα ροδάκια κάνουν το τραπεζάκι πολύ λειτουργικό, καθώς μπορεί να μεταφερθεί σε όποιο χώρο θέλεις. Για να το κατασκευάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον σκελετό από μια καρέκλα με ροδάκια.

 

Σκαμπό

skampo apo zanta

Για να γίνει το σπίτι πιο cozy χρειάζεται ένα χαμηλό σκαμπό στον χώρο του σαλονιού. Για αυτό δεν θα χρειαστείς πολλά πράγματα, παρά μία ζάντα από παλιά ρόδα την οποία θα έχεις περάσει με χρώμα για να φρεσκαριστεί και ένα απλό μαξιλαράκι.

xrwmatisto skampo me rodes autokinhtou

Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις και αυτό το κάθισμα που είναι πιο ψηλό, χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια από ζάντες και ένα πιο άνετο μαξιλάρι.

Ψηλά σκαμπό

pshla skampo apo zantes

Εδώ σίγουρα θα χρειαστείς την βοήθεια ενός ειδικού για να δημιουργήσεις αυτά τα σκαμπό. Όπως βλέπεις έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο τα εξωτερικά μεταλλικά τμήματα της ζάντας, έχουν ενωθεί με αυτόν τον περίτεχνο τρόπο, καθώς ακόμα και η πλάτη του σκαμπό είναι κομμένο τμήμα από ζάντα.

skampo magaziou apo zantes

Αυτό το σκαμπό επίσης είναι μια ιδιαίτερη κατασκευή και μας θυμίζει κάτι από παλιό saloon σε σύγχρονα όμως δεδομένα κατασκευασμένο με εξαρτήματα από αυτοκίνητο.

Ράφια
rafia apo zantes aytokinitou

Οι ζάντες κομμένες στο επάνω μέρος τους μπορούν να λειτουργήσουν και σαν στήριγμα για ράφια και το μόνο που θα χρειαστεί ακόμα είναι ένα κομμάτι ξύλο. Με λίγο χρόνο και πολύ όρεξη αυτή είναι μια εύκολη κατασκευή που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

 

Θήκη για ξύλα

thiki gia ksyla

Μια παλιά ρόδα αυτοκινήτου, εκτός από διακοσμητικό μπορεί να έχει και χρηστικό χαρακτήρα. Αν ψάχνεις έναν αποθηκευτικό χώρο για λίγα ξύλα δίπλα στο τζάκι αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα και μοντέρνα.

Θήκη για το λάστιχο

thiki gia lastixo

Επίσης χρηστικό και πολύ εύκολο αφού δεν χρειάζεται τίποτα είναι να μετατρέψεις μια παλιά ρόδα σε θήκη για λάστιχο. Αρκεί να κρεμάσεις τη ρόδα στον τοίχο και αυτομάτως το λάστιχο τυλίγεται γύρω του, χωρίς να μπερδευτεί ποτέ ξανά.