απαλλάξου εύκολα από τις τρίχες των κατοικιδίων

Πως να απαλλαγείς από τις τρίχες των κατοικιδίων!

Γάτες ή σκύλοι, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα κατοικίδια αποτελούν μια πολύτιμη και αξιαγάπητη παρέα. Τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε, τα περιποιούμαστε και είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Τι κάνουμε όμως όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τρίχες των μαλλιαρών μας φίλων; Τα έπιπλα, τα ρούχα, τα χαλιά είναι γεμάτα από επίμονες τρίχες. Πώς όμως θα απαλλαγείς μια και καλή από τις τρίχες των κατοικιδίων;

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείς από τις τρίχες των κατοικιδίων. Δες πως θα διατηρήσεις καθαρά τα έπιπλα, τα ρούχα και τα αντικείμενα σου!

Συμβουλές για να απομακρύνεις οριστικά τις τρίχες των κατοικιδίων!

 

Λάστιχο τζαμιών για τα χαλιά

λαστιχο τζαμιων για αφαιρεση τριχας

Έχεις δοκιμάσει την ηλεκτρική σκούπα για τα χαλιά αλλά οι τρίχες επιμένουν. Ότι και να κάνεις μένουν επίμονα πάνω στο χαλί. Χρησιμοποίησε λάστιχο τζαμιών για να τις αφαιρέσεις με επιτυχία. Επίλεξε ένα λάστιχο που έχει μακρύ κοντάρι και είναι μεγάλο σε μέγεθος. Χρησιμοποίησε το σαν σκούπα πάνω στο χαλί. Το λάστιχο θα ξεκολλήσει και τις πιο επίμονες τρίχες. Έτσι, θα μπορείς να τις μαζέψεις με μεγαλύτερη ευκολία.

Δες επίσης : 5 Τρόποι για να εξαφανίσεις τις τρίχες των ζώων από τα χαλιά σου!

Χρησιμοποίησε κολλητική ταινία

ταινια για αφαιρεση τριχας

Ίσως σου φαίνεται περίεργο, αλλά η κολλητική ταινία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και για τις τρίχες. Η κόλλα της είναι αρκετά δυνατή για να απομακρύνει και τις πιο μικρές τριχούλες. Επιπλέον, μπορείς να την προσαρμόσεις σε όποιο μέγεθος ή μήκος θέλεις. Απομακρύνει τρίχες από ρούχα, υφάσματα, χαλιά ή ριχτάρια.

Πλύνε στο πλυντήριο ρούχων

πλυντηριο ρουχων σκυλος

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια συσκευή που δε λείπει από σχεδόν κανένα σπίτι. Πλύνε όλα τα ρούχα που έχουν τρίχες εκεί σε υψηλή θερμοκρασία. Βάλε μαλακτικό ρούχων ή λευκό ξύδι κατά τη διάρκεια της πλύσης για να βοηθήσεις τις τρίχες να μαλακώσουν και να απομακρυνθούν με μεγαλύτερη ευκολία. Στο τέλος της κάθε πλύσης, απομάκρυνε κάθε ορατή τρίχα από τα ρούχα. Επιπλέον, μπορείς να προμηθευτείς ειδικά αντικείμενα φτιαγμένα από σιλικόνη, που είναι κατάλληλα για χρήση στο πλυντήριο. Αυτά βοηθούν πολύ στη μείωση της τρίχας.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις τον κάδο του πλυντηρίου αποτελεσματικά!

Νωπά λαστιχένια γάντια

γαντια λαστιχενια καναπες

Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν τρίβεις ένα μπαλόνι πάνω σε ένα ύφασμα, λόγω του στατικού ηλεκτρισμού που δημιουργείται, κολλάνε τρίχες πάνω. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα γάντια. Είναι ένας πολύ εύκολος αλλά και έξυπνος τρόπος να καθαρίσεις τις τρίχες απ’ όλες τις επιφάνειες. Απλά φόρεσε τα γάντια και πέρασε όποιο σημείο θέλεις να καθαρίσεις. Ρούχα, έπιπλα, μεγάλες επιφάνειες, υφάσματα μπορούν να καθαριστούν με αυτόν τον τρόπο.

Δες επίσης : 6 Lifehacks για όσους έχουν κατοικίδια στο σπίτι!

Αυτοκόλλητο ρολό

αυτοκολλητο ρολο

Το αυτοκόλλητο ρολό μπορείς να το βρεις σχεδόν παντού. Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να απαλλαγείς από τις τρίχες. Όταν μια ταινία γεμίζει, την ξεκολλάς και την πετάς. Είναι πολύ εύχρηστο για χρήση πάνω στα ρούχα και τα υφάσματα και αφαιρεί πολλές τρίχες. Θα το βρεις σε διάφορα μεγέθη και μπορείς να προμηθευτείς όποιο καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου. Μια καλή ιδέα είναι να έχεις ένα ρολό στην είσοδο του σπιτιού για να φρεσκαριστείς πριν φύγεις.

Περιποιήσου το κατοικίδιο

βουρτσισμα γατας

Όπως και εμείς θέλουμε λούσιμο, χτένισμα και περιποίηση έτσι και τα κατοικίδια μας χρειάζονται κάτι ανάλογο. Προμηθεύσου ειδική βούρτσα ή γάντι βούρτσα και φρόντιζε συχνά το τρίχωμα του κατοικίδιου σου. Αυτό θα απομακρύνει τις περιττές τρίχες και θα κάνει το υπόλοιπο τρίχωμα πιο δυνατό. Έτσι το κατοικίδιο σου δε θα μαδάει και οι τρίχες θα είναι πολύ πιο περιορισμένες.

Δες επίσης : 7 Κακές συνήθειες της γάτας και πως εξαφανίζονται!

Σκέψου τη διατροφή σου μικρού σου φίλου

γατα σκυλος τρωνε

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα για όλες τις σωστές λειτουργίες του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον μικρό σου φίλο. Η σωστή διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην υφή, την όψη, τη λάμψη του τριχώματος και φυσικά στο πόσο δυνατές είναι οι τρίχες. Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο σου και δες αν μπορείς να ενισχύσεις τη διατροφή του κατοικίδιου σου με κάποιο συμπλήρωμα.

Τα ζωάκια είναι σίγουρα αξιαγάπητα και αποτελούν εκπληκτική παρέα και συντροφιά. Δυστυχώς οι τρίχες είναι κάτι ανυπόφορο και ενοχλητικό. Με τις σωστές συμβουλές θα μπορέσεις να απαλλαγείς οριστικά από αυτές!