καθαρές κουρτίνες πλυντήριο

Πώς να πλύνεις τις κουρτίνες στο πλυντήριο!

Είναι απίστευτο το πόση σκόνη και βρομιά μαζεύουν οι κουρτίνες. Και σίγουρα μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να τις κατεβάσεις και να τις πλύνεις στο χέρι, κουράστηκες ήδη. Η ερώτηση είναι: μπορείς να πλύνεις τις κουρτίνες στο πλυντήριο;

Εμείς, ξέροντας πόσο επίπονο και δύσκολο είναι, σου ετοιμάσαμε έναν οδηγό για το πώς να το πετύχεις. Είναι πανεύκολο!

Μπορώ να πλύνω τις κουρτίνες στο πλυντήριο;

Άσπρη κουρτίνα σε πλυντήριο

Πόσο συχνά πλένεις τις κουρτίνες; Μπορεί να μην το κάνεις συχνά επειδή μερικές φορές δεν έχεις το χρόνο ή τη διάθεση. Όμως, με το πλύσιμο στο πλυντήριο, η δουλειά γίνεται ευκολότερη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι σίγουρα το ύφασμα και τις οδηγίες που γράφουν στο ταμπελάκι τους. Πριν ξεκινήσεις, να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να πλένεις τις κουρτίνες ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα για να αποφύγεις την αλλαγή χρώματος ή τη μετάδοση βακτηρίων. Να θυμάσαι ότι δεν είναι όλα τα υφάσματα κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο. Τέλος, θα πρέπει να ελέγξεις αν το πλυντήριό σου είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τις κουρτίνες. Σε αντίθετη περίπτωση, να στραφείς σε ένα καθαριστήριο.

Δες ακόμα: Πώς να πλύνεις τις κουρτίνες σου χωρίς να τις βλάψεις!

Οδηγός 5 βημάτων

Βήμα 1

Ξεκρέμασμα κουρτίνας

Ξεκρέμασε τις κουρτίνες το πρωί, καλύτερα από ένα δωμάτιο τη φορά, και έχε ως στόχο να τις έχεις πλύνει και να έχουν στεγνώσει μέχρι το απόγευμα. Είναι καλύτερα να τις στεγνώσεις έξω, οπότε διάλεξε μια μέρα με ήλιο.

Βήμα 2

Βγάλε από τις κουρτίνες τους γάντζους ή τα πιαστράκια για να μην χαθούν στο πλύσιμο.

Δες επίσης: 30 Μοναδικές επιλογές για κουρτίνες σε βεράντα!

Βήμα 3

Τσέκαρε το ταμπελάκι της κουρτίνας και αποφάσισε τη θερμοκρασία και το πρόγραμμα. Αν γράφει στεγνό καθάρισμα, τότε καλύτερα να τις δώσεις στο καθαριστήριο. Μην παραγεμίσεις τον κάδο γιατί μπορεί να καταστρέψεις το ύφασμα. Αν οι κουρτίνες είναι πολύ μακριές, καλύτερα βάλτες μια-μια στο πλυντήριο. Αν οι κουρτίνες σου είναι φτιαγμένες από ευαίσθητα υφάσματα, τότε τοποθέτησέ τις μέσα σε μια μαξιλαροθήκη ή σε μια ειδική σακούλα πλυντηρίου.

Βήμα 4

Απορρυπαντικό πλυντηρίου για κουρτίνες

Χρησιμοποίησε κάποιο ελαφρύ απορρυπαντικό ή καλύτερα μόνο μαλακτικό και βρες το πρόγραμμα που ταιριάζει στο ύφασμα.

Δες ακόμα: Πώς να διαλέξεις κουρτίνες ανάλογα τα έπιπλα σου!

Βήμα 5

Πλύνε τις κουρτίνες, άστες να στεγνώσουν και σιδέρωσέ τις πριν τις κρεμάσεις.

Πώς να σιδερώσω τις κουρτίνες μου;

Για την ακρίβεια, δεν χρειάζονται όλες οι κουρτίνες σιδέρωμα. Εξαρτάται κυρίως από το υλικό που έχουν φτιαχτεί, το πρόγραμμα που έχουν πλυθεί και πώς έχουν στεγνώσει. Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο πλύσιμο θα μειώσουν τις ζάρες. Σε περίπτωση που έχεις στεγνωτήριο, βγάλτες πριν να έχουν στεγνώσει τελείως και σιδέρωσέ τις πριν τις κρεμάσεις.

Δες επίσης: Τα καλύτερα υφάσματα για τις κουρτίνες σου!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τις κουρτίνες;

Κουρτίνες σε πλυντήριο

Το πλύσιμο θα κρατήσει το ύφασμα σε καλή κατάσταση και θα δείχνει πολύ πιο όμορφο και καθαρό. Θα πρέπει να πλένεις τις κουρτίνες τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Αν πάλι ζεις σε μεγάλη πόλη, που η ρύπανση του αέρα είναι υψηλή, τότε είναι καλή ιδέα να τις πλένεις κάθε τρεις με έξι μήνες.

Δες ακόμα: Πώς να συνδυάσεις σωστά τις κουρτίνες σου ανάλογα τον χώρο!

Μερικές ακόμα συμβουλές

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις τις κουρτίνες στο πλυντήριο είναι να δέσεις το πάνω μέρος με μια υφασμάτινη τσάντα. Επίσης, αν έχεις πρόσθεσε μια λαστιχένια μπάλα στον κάδο. Θα κάνει τις κουρτίνες σου καινούργιες. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και θα κάνεις το πλύσιμο πιο εύκολο.