pws na katharisis sosta ti tenta sou

Πως να καθαρίσεις σωστά την τέντα σου!

Η τέντα είναι ο σωτήρας μας τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και κρατάει σκιερό και δροσερό το σπίτι από τη μια και από την άλλη μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε στην βεράντα μας τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, χωρίς να μας τυφλώνει ο ήλιος.

Βέβαια καλό είναι να μην ξεχνάμε να την καθαρίζουμε που και που γιατί αλλιώς θα τρώμε πολύ σκόνη. Ευτυχώς η διαδικασία είναι αρκετά απλή και θα στο αποδείξω ευθύς αμέσως. Πάμε να δούμε πως να καθαρίσεις σωστά την τέντα σου– προσωπικά είναι μια δουλίτσα που μου προσφέρει μεγάλη ηρεμία όταν την κάνω.

Καθάρισε σωστά την τέντα σου

ριγέ μεγάλη τένταΑρχικά καθάρισε την όσο είναι στεγνή. Ο λόγος; Όταν η τέντα σου είναι στεγνή μπορείς εύκολα με την ηλεκτρική να την καθαρίσεις, χωρίς να ρίχνεις νερά. Ειδικά αν δεν έχει τίποτα λεκέδες, η ηλεκτρική σκούπα είναι η πιο εύκολη μέθοδος.

Τώρα αν έχει λεκέδες η τέντα σου, χρησιμοποίησε κρύο ή χλιαρό νερό. Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό γιατί συρρικνώνει τις ίνες του υφάσματος. Οπότε με μια βούρτσα ή ένα σφουγγαράκι, λίγο κρύο νερό και σαπούνι και έγινε η δουλειά!

τέντα με λουλούδια, exypnes-idees.grΑν τα μπράτσα της τέντας έχουν πιάσει σκουριά,τότε πάρε ένα σύρμα, τρίψε καλά τα μπράτσα και λάδωσε τα ελαφρώς- λίγο λάδι σε ένα-δυο κομμάτια χαρτί και άλειψε τα. Επίσης, μην ξεχάσεις αφού τρίψεις τα μπράτσα να την ξεσκονίσεις μετά. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το “χτυπητήρι” για τα χαλιά.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού σου!

κατεβασμένη τένταΤις μέρες που βρέχει η τέντα συνήθως είναι σηκωμένη για να την προστατέψουμε κυρίως από τον αέρα. Μην μας την σκίσει κιόλας. Αφού σταματήσει να βρέχει, θυμήσου να κατεβάσεις την τέντα να στεγνώσει μια πιάσει μούχλα. Για να μην πιάσει μούχλα η τέντα σου θα μπορούσες να την περάσεις και με υγρό σιλικόνης. Θα δημιουργήσει ένα στρώμα προστασίας και έτσι θα ανησυχείς λιγότερο. Αν αποφασίσεις να το κάνεις, άσε την τέντα κατεβασμένη για μια μέρα στον ήλιο να στεγνώσει καλά.

Δες επίσης: Ποια τέντα να επιλέξεις για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου!

κίτρινη τένταΤέλος, όπου δεις ότι έχεις τρυπηματάκια, πάρε βελόνα και κλωστή και μπάλωσε την. Μια σακοράφα και ένας κερωμένος σπάγγος είναι αυτά που χρειάζεσαι. Αν έχει μεγάλα σκισίματα, τότε ίσως χρειαστεί να πάρεις λίγο καραβόπανο για να καλύψεις το κενό.