4 Λαχανικά που μεγαλώνουν γρήγορα!

Αποφάσισες να φτιάξεις τον δικό σου κήπο με λαχανικά αλλά δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις τα φυτά να μεγαλώσουν μετά από μήνες; Υπάρχουν πολλά φυτά που μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Φυσικά δεν εννοούμε ότι μέσα σε μία νύχτα η παραγωγή σου θα είναι έτοιμη. Αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες και την απαραίτητη φροντίδα τα παρακάτω λαχανικά θα σου φέρουν αποτελέσματα σε περίπου δύο μήνες.

Δες επίσης 6 Tips για να φτιάξεις τον δικό σου κήπο με λαχανικά!

4 λαχανικά για φύτεμα και γρήγορο μεγάλωμα

Μαρούλι

φύτεμα μαρουλιού στον κήπο

Το μαρούλι είναι αρκετά εύκολο για να μεγαλώσει στον κήπο σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι τακτικό πότισμα και να μην είναι εκτεθειμένο στον καυτό ήλιο. Είναι τόσο γευστικό που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις να το καλλιεργήσεις αφού δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από μία σαλάτα φτιαγμένη από σπιτικά φύλλα μαρουλιού.

Στην χώρα μας μπορείς να το καλλιεργήσεις όλο το χρόνο αλλά κυρίως νωρίς το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη για να σε βοηθήσει ο καιρός. Επίσης, μπορείς να φυτέψεις μαρούλι και σε κάποια γλάστρα εάν δεν έχεις κήπο.

Δες επίσης πώς να φτιάξεις ολόκληρο λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σου!

Φασολάκια

πράσινα φασολάκια που μεγαλώνουν εύκολα

Τα φασολάκια τα φυτεύεις την άνοιξη και η παραγωγή τους είναι έτοιμη το καλοκαίρι. Τα σπιτικά φασολάκια είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά τραπέζια, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρευτούν και είναι ένα σχετικά ελαφρύ φαγητό. Γενικά, η φασολιά όμως χρειάζεται αρκετό νερό ώστε να υπάρχει υγρασία στο χώμα.

Οι καρποί των φασολιών πρέπει να μαζεύονται πριν ωριμάσουν γιατί μετά γίνονται σκληροί και δεν μαγειρεύονται. Μάζεψε τα κατά τις πρωινές ώρες και βάλτα στο ψυγείο.

Λαχανάκια Βρυξελλών

λαχανάκια Βρυξελλών

Η σπορά τους γίνεται την άνοιξη και η παραγωγή εμφανίζεται λίγες εβδομάδες αργότερα. Αξίζει να ειπωθεί ότι το λαχανάκι Βρυξελλών είναι πιο ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες από ότι είναι το κανονικό λάχανο. Απαραίτητη είναι η υγρασία του εδάφους, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα φυτά.

Μετά την συγκομιδή τους πρέπει να καταναλωθούν άμεσα, μέσα σε 4-5 μέρες αφού δεν αντέχουν πολύ καιρό. Διαφορετικά μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη.

Δες επίσης 6 λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το φθινόπωρο!

Αρακάς

σπιτικός αρακάς καλλιεργημένος στον κήπο ή το μπαλκόνι

Ο αρακάς αντέχει περισσότερο από τα άλλα όσπρια στο κρύο. Μπορείς να το σπείρεις στον κήπο σου στις αρχές του φθινοπώρου ενώ χρειάζεται αρκετό ήλιο για να αναπτυχθεί. Χρειάζεται επίσης συχνός έλεγχος του χώματος ώστε να μην είναι ξηρό. Εάν το δεις κάπως στεγνό τότε χρειάζεται πότισμα.

Εάν δεν έχεις κήπο τον αρακά μπορείς να τον φυτέψεις και στο μπαλκόνι σου σε κάποια γλάστρα.