pws na kathairseis swsta to mpanio, exypnes-idees.gr

Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο σου και πως να τα καθαρίσεις!

Αν κάτι οφείλουμε να έχουμε μόνιμα καθαρό στο σπίτι μας, αυτό είναι το μπάνιο. Είναι χώρος υγιεινής και μπορεί να γίνει και εστία μόλυνσης πολύ εύκολα. Τόσοι υδρατμοί και υγρασίες μπορούν να προκαλέσουν πολλά. Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο σου και πως να τα καθαρίσεις αναρωτιέσαι;

Όχι δεν είναι η λεκάνη όπως θα πίστευες γιατί αυτή την καθαρίζουμε συχνά πυκνά. Τα πιο βρώμικα μέρη του μπάνιου είναι σημεία που δεν τους δίνουμε και πολύ μεγάλη σημασία. Σκέφτηκες ποτέ εσύ ότι θα πρέπει να καθαρίζεις και τους αρμούς και τα πλακάκια καλά; Η πλειοψηφία σίγουρα δεν το έχει σκεφτεί. Πάμε να δούμε μερικά βασικά tips καθαριότητας.

Πως να καθαρίσεις τα πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου

Μπανιέρα

delux mpanieraΑφού έχεις καθαρίσεις βρύση και τηλέφωνο γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό. Αφού γεμίσει, άδειασε την κατ’ ευθείαν και βάλε το καθαριστικό σου. Τρίψε καλά την μπανιέρα και έπειτα άσε το καθαριστικό για 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άφησε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή για καμιά ώρα για να φύγει όλη η περιττή υγρασία. Λαμπερή και χωρίς βακτήρια μπανιέρα τόσο απλά.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα το μπάνιο σου!

Πλακάκια μπάνιου

kathara plakakiaΨέκασε τα πλακάκια του μπάνιου με το καθαριστικό σου. Γύρνα το νερό στο ζεστό να κάνεις ατμούς και για 5 λεπτά άσε το νερό να τρέχει με κλειστή την πόρτα του μπάνιου. Έπειτα, μπες στο μπάνιο κλείσε το νερό και με ένα πανί ή ένα σφουγγαράκι σκούπισε όλες τις επιφάνειες που σκούπισες!

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις φυσικό αρωματικό μπάνιου!

Αρμοί

katharismos mpanierasΆκου να δεις τι γίνεται με τους αρμούς. Η σύσταση τους είναι τέτοια που επιτρέπει στα βακτήρια να κάνουν πάρτι. Για αυτό είτε με ένα ειδικό καθαριστικό, είτε με το καθαριστικό του μπάνιου και μια οδοντόβουρτσα, πάρε τρίψε καλά. Ξέπλυνε με νερό. Κάθε όποτε βλέπεις ότι πάει να εμφανιστεί διχρωμία στους αρμούς, πάρε και τρίψε.