3 Τρόποι καθαρισμού για πάγκους από γρανίτη!

Ο γρανίτης είναι μία ανθεκτική και σκληρή πέτρα που διαμορφώθηκε από την λάβα των ηφαιστείων. Είναι μία καταπληκτική πέτρα για κατασκευές και πολύ δημοφιλής στα σύγχρονα σπίτια. Έχει ποικιλία σε χρώματα και είναι πολύ καλή επιλογή στους πάγκους της κουζίνας. Έτσι το να γνωρίζουμε τρόπους καθαρισμού για πάγκους από γρανίτη είναι χρήσιμο.

Ο γρανίτης δεν είναι βέβαια μόνο υλικό για πάγκους κουζίνας αλλά και για μπάνια. Δεν είναι απλά ένα ανθεκτικό υλικό αλλά είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Μέσα σε όλα του τα πλεονεκτήματα ένα μειονέκτημα του είναι ότι είναι πιο δύσκολος σαν επιφάνεια και ειδικά για καθάρισμα. Όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί παρακάτω θα δεις τρόπους καθαρισμού σχεδιασμένους για αυτό το υλικό!

Τρόποι να καθαρίσεις επιφάνειες από γρανίτη

Απαλός καθαρισμός

katharisma kouzinas

Ένας εχθρός τέτοιων επιφανειών είναι το οξύ που περιέχεται σε σκληρά απορρυπαντικά. Για το καθημερινό πλύσιμο του πάγκου της κουζίνας χρησιμοποιήσε ένα μέρος ενός απαλού καθαριστικού και τρία μέρη νερού σε ένα βαποριζατέρ. Καθάριζε τον πάγκο από γρανίτη κάθε μέρα μετά το μαγείρεμα ή όποτε πιστεύεις πως χρειάζεται καθάρισμα. Δες επίσης 5 Μυστικά για να διατηρείς πάντα καθαρή την κουζίνα σου!

Φυσικός καθαρισμός με ξύδι

katharistiko me ksydi kai baking soda

Το ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα εξαλείφει πολλούς σκληρούς λεκέδες! Επίσης δεν προκαλεί αλλεργίες σε παιδιά και κατοικίδια! Το λευκό ξύδι είναι ασφαλές τόσο για τις επιφάνειες από γρανίτη (με μη γυαλισμένη επιφάνεια) όσο και για τις περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού!  Δες επίσης Φανταστικά diy καθαριστικά για το σπίτι!

Καθαρισμός των επίμονων λεκέδων

katharisma pagou kouzinas

Οι επίμονοι λεκέδες πάνω σε πάγκους από γρανίτη μπορούν να φύγουν με ένα απορρυπαντικό ουδέτερου ph. Για πιο ήπιο καθαρισμό είναι προτιμότερο να είναι διαλυμένο σε νερό. Απλά πλύνε την περιοχή με το διάλυμα και άσε να στεγνώσει. Τα λάδια και οι λεκέδες από τροφές θα καθαρίσουν εντελώς. Δες επίσης 8 Χρήσιμα hacks καθαριότητας για κάθε σπίτι!