3 Τρόποι για να βγάλεις τον φελλό από το μπουκάλι!

Μόλις αγόρασες ένα μπουκάλι κρασί για το τραπέζι που θα κάνεις στους φίλους ή τους συγγενείς σου, αλλά ανακάλυψες ότι δεν έχεις τιρμπουσόν για να βγάλεις τον φελλό; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να αγχώνεσαι.

Υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι για να ανοίξεις το μπουκάλι, οι οποίοι είναι εξίσου αποτελεσματικοί με το τιρμπουσόν. Μία λύση της τελευταίας στιγμής είναι να βάλεις ένα περιοδικό στον τοίχο και να χτυπάς επάνω του τον πάτο από το μπουκάλι σου, αφού φυσικά βγάλεις πρώτα το πλαστικό που υπάρχει γύρω από το στόμιο του μπουκαλιού.

Επειδή όμως ο συγκεκριμένος τρόπος είναι λίγο χρονοβόρος και δεν το διακινδυνεύουν να τον δοκιμάσουν όλοι, έψαξα και σου βρήκα πολύ πιο εύκολες λύσεις για τις οποίες θα χρειαστείς μόλις μερικά λεπτά! Δες ακόμη 12 εύκολες DIY ιδέες από φελλούς κρασιού!

Πως βγάλεις τον φελλό από το μπουκάλι χωρίς τιρμπουσόν!

 

Χρησιμοποίησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου

Για την συγκεκριμένη μέθοδο θα πρέπει να βάλεις το κλειδί του αυτοκινήτου σου όσο το δυνατόν γίνεται πιο βαθιά μέσα στον φελλό, με κλίση 45 μοιρών. Τώρα αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να πιάσεις την άκρη του κλειδιού και να το γυρίσεις τραβώντας το κυκλικά ώστε να βγει ο φελλός έξω.

Βάλε ένα μαχαίρι στον φελλό

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα πριονωτό μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να καρφώσεις λοξά και έπειτα να αρχίσεις να το στρίβεις τραβώντας το προς τα πάνω. Φυσικά, το ίδιο ακριβώς μπορείς να πετύχεις -με λίγη περισσότερη δυσκολία βέβαια- και αν αντί για ένα μαχαίρι χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι που θα το έχεις ανοίξει για να μπορείς να το πιάνεις από την μία πλευρά.

Χρησιμοποίησε καρφιά και σφυρί

fellos boukali krasiou

Εδώ τώρα θα χρειαστείς 3 με 5 μεγάλα καρφιά, με ύψος ίσο με αυτό του φελλού. Θα πρέπει λοιπόν να πάρεις τα καρφιά και να τα πιέσεις μέσα στον φελλό στην σειρά, δηλαδή το ένα μετά από το άλλο, αφήνοντας ένα πολύ μικρό μέρος των καρφιών να προεξέχει από το μπουκάλι. Στην συνέχεια, θα πρέπει με το πίσω μέρος του σφυριού το οποίο είναι για να βγάζεις τα καρφιά, να τραβήξεις προς τα επάνω όλα τα καρφιά. Δες ακόμη 10 life hacks που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!