ιδέες για φάτνη

  6 Πρωτότυπες ιδέες για φάτνη τα Χριστούγεννα

  Ο ολοκληρωμένος χριστουγεννιάτικος στολισμός συμπεριλαμβάνει και τις όμορφες παραστάσεις της φάτνης. Παραδοσιακά, η φάτνη μπαίνει ακριβώς κάτω από το δέντρο και μας υπενθυμίζει τον λόγο που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Στολίζοντας το σπίτι με τη φάτνη τιμούμε τις παραδοσιακές αξίες της γιορτής και έχουμε καλή τύχη.

  Αν και μιλάμε για ένα πολύ παραδοσιακό έθιμο, υπάρχουν πολλές μοντέρνες παραλλαγές της φάτνης. Εάν λοιπόν ψάχνεις και εσύ για πρωτότυπες ιδέες ρίξε μια ματιά στις παρακάτω6  DIY φάτνες για το σπίτι!

  6 Ξεχωριστές φάτνες στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

   

  1. Φάτνη σε ζωγραφισμένες πέτρες!

  φάτνη από πέτρες

  Πολύ εντυπωσιακή ιδέα είναι η φάτνη σε πέτρες. Υπάρχουν πολλά tutorials που μπορείς να ακολουθήσεις για να πετύχεις αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείς να αναζητήσεις και έτοιμο το σετ με όλες τις φιγούρες από κάποιο τοπικό καλλιτέχνη ή από το ίντερνετ!

  Δες επίσης: Πως να κρύψεις τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

  2. Μοντέρνες παραστάσεις σε minimal στυλ!

  μοντέρνα φάτνη

  Άλλη μια λύση σε πιο minimal στυλ είναι η φάτνη-φιγούρες. Εδώ δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες, ούτε πολλά χρώματα. Παρ’όλα αυτά οι παραστάσεις είναι ξεκάθαρες και η σύνθεση αυτή μπορεί να σταθεί πανέμορφα ως διακοσμητικό όχι μόνο κάτω από το δέντρο αλλά και σε κάποιο ράφι ή τον μπουφέ!

  Δες επίσης: Χριστουγεννιάτικη εξωτερική διακόσμηση σπιτιού

  3. Φάτνη φτιαγμένη από ξύλα!

  φάτνη από ξύλα

  Φάτνη μπορείς να φτιάξεις και από ξύλα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύλα που μπορείς να βρεις στη φύση ή να αγοράσεις ειδικά ξύλα για κατασκευές. Χρησιμοποίησε και λίγα υφάσματα για τα ρούχα και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

  Δες επίσης: 16 Ιδέες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια

  4. Χάρτινη φάτνη!

  χάρτινη φάτνη

  Η ιδέα της φάτνης μπορεί να εκτελεστεί και με μόλις λίγο χαρτί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις τις φιγούρες, τις οποίες για ευκολία μπορείς να βρεις στο ίντερνετ. Έπειτα, στερέωσε τις σε κάποιο ξύλο ή  χαρτόνι. Για επιπλέον εφέ μπορείς να προσθέσεις και μικρά λαμπάκια ή κρυφό φωτισμό!

  Δες επίσης: 8 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου

  5. Φάτνη από πλαστελίνη!

  φάτνη από πλαστελίνη

  Χαριτωμένη ιδέα είναι και η φάτνη από πλαστελίνη ή πηλό. Ειδικά εάν έχεις παιδιά στο σπίτι, τόσο εσύ όσο και η υπόλοιπη οικογένεια θα λατρέψετε αυτή την ιδέα!

  Δες επίσης: 5 Κατασκευές για 3D χριστουγεννιάτικες κάρτες!

  6. Φιγούρες με κουκουνάρια!

  diy χριστουγεννιάτικα στολίδια

  Δες επίσης: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γυάλες και φωτάκια!

  Τέλος, μια πολύ εύκολη λύση είναι και η φάτνη από κουκουνάρια. Όπως και με τη ξύλινη εκδοχή, μη ξεχάσεις να προσθέσεις μικρά κομμάτια υφάσματος για τα ρούχα και επιπλέον διακοσμητικά για να ολοκληρωθεί η παράσταση της γέννησης του Χριστού!