πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι

11 Πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι!

Κάθε σπίτι έχει περιττά αντικείμενα και πράγματα που δεν χρειάζονται, για αυτό και εγώ θα σου πω ποια είναι τα 10 πιο σημαντικά που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου άμεσα.

Ξεφορτώνοντας τα, θα αδειάσουν συρτάρια, ράφια και ντουλάπες και να νιώσεις και εσύ πως επιτέλους πέταξες πράγματα που δεν θα σου προσφέρουν τίποτα και καθάρισες τον χώρο.

Ποια 11 αντικείμενα πρέπει άμεσα να ξεφορτωθείς από το σπίτι!

 

1) Ληγμένα κουπόνια

κουπονια σουπερ μαρκετ

Όλοι μας έχουμε κατά καιρούς μαζέψει κουπόνια για αγορές από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και όχι μόνο. Συνήθως αναγράφεται κάποια ημερομηνία λήξης και εμείς απλά τα κρατάμε στο σπίτι, αφού δεν πιάνουν και πολύ χώρο, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να τα ψάξουμε καλύτερα.

2) Παλιοί λογαριασμοί

λογαριασμος δεη

Σίγουρα θα είσαι σαν εμάς που κρατάμε λογαριασμούς που μετράνε χρόνια πίσω, χωρίς να σκεφτόμαστε να τους πετάμε. Αυτοί όμως γεμίζουνε φακέλους και συρτάρια χωρίς κανένα λόγο. Κράτησε τους λογαριασμούς των 2 τελευταίων ετών και έταξε τους υπόλοιπους για να αδειάσουν τα συρτάρια σου από περιττά χαρτιά.

Μπορείς να δεις επίσης 7 Έξυπνες λύσεις για την οργάνωση ενός μικρού σπιτιού!

3) Παλιά περιοδικά

περιοδικα παλια

Τα παλιά περιοδικά και όγκο πιάνουν και λόγος δεν υπάρχει για να τα κρατάς, εκτός και αν έχεις κάποιο συλλεκτικό τεύχος ή έστω αγαπημένο. Αλλά αυτό θα είναι μόνο ένα,τα υπόλοιπα είναι για πέταμα.

4) Χαλασμένα cd/dvd

παλια cd

όλοι μας θα έχουμε κατά γρατζουνισμένα cd που πια δεν παίζουν και τα κρατάμε με την ελπίδα την επόμενη φορά να έχει λυθεί το ζήτημα. Ε, λοιπόν δεν θα γίνουν όπως την πρώτη φορά που τα άκουσες οπότε ξεφορτώσου τα και άνοιξε χώρο για νέα.

5) Χάρτινες σακούλες

χάρτινη σακούλα

Οι χάρτινες σακούλες είναι από τις πιο εύθραυστες και δεν μπορείς να βάλεις μεγάλο βάρος εκεί χωρίς να φοβάσαι για το αν σχιστούν. Ξεφορτώσου τες και κάνε χώρο στο ντουλάπι σου για πιο σημαντικά πράγματα.

Μπορείς να δεις εδώ 8 Ιδέες για αποθηκευτικό χώρο πίσω από τις πόρτες του σπιτιού!

6) Ραγισμένα ποτήρια/πιάτα

ραγισμενο πιατο

Τα ραγισμένα ποτήρια και πιάτα είναι από αυτά που πρέπει να πετάξεις άμεσα και για την υγεία σου αλλά και γιατί δεν μπορείς να τα προσφέρεις πουθενά.

7) Ελαττωματικά κουζινικά σκεύη/εργαλεία

κουζινικα ειδη

Όλοι μας έχουμε ελαττωματικά είδη κουζίνας που τα κρατάμε απλά για να μην ψάχνουμε για καινούργια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάς, ειδικά αν πλέον δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με αυτά.

Μπορείς να δεις ακόμα 12 DIY ιδέες με συρτάρια για τη διακόσμηση του σπιτιού σου!

8) Κουτιά που δεν χρησιμοποιείς

ξυλινα κουτια

Τα κουτιά πιάνουν όγκο και αν δεν τα χρησιμοποιείς πια, δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις με αυτά, από το να τα πετάξεις και να “ανοίξεις” λίγο παραπάνω το χώρο.

9) Παλιά δείγματα σαμπουάν/αφρόλουτρου

δειγματα σαμπουαν αφρολουτρο

Τα δείγματα από σαμπουάν και αφρόλουτρα είναι διακριτικά και όλοι μας έχουμε βρει και πάρει κάποια. Αλλά μετά από αρκετά χρόνια δεν υπάρχει λόγος να τα κρατήσεις με την ελπίδα πως θα τα χρησιμοποιήσεις στο μέλλον.

Μπορείς να δεις επίσης Τι πρέπει να καθαρίσεις κάθε εβδομάδα στο σπίτι!

10) Παλιές συσκευασίες καλλυντικών/κρεμών

καλλυντικα παλια

Τα περισσότερα καλλυντικά έχουν αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης,είτε με κάποιο σήμα, είτε με έναν αριθμό που μαρτυράει τους μήνες που μπορείς να το χρησιμοποιείς. Έτσι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συμβουλευτείς τη συσκευασία τους και να μην τα κρατάς πολύ καιρό επιπλέον.

11) Ληγμένα φάρμακα

φαρμακα παλια

Τα ληγμένα φάρμακα δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και έτσι απλά χώρο πιάνουν στα συρτάρια και τα ντουλάπια σου. Πέταξε τα και άφησε χώρο για άλλα αντικείμενα.

Μπορείς να δεις εδώ 9 Έξυπνες λύσεις για να οργανώσεις όλο το σπίτι!

Αυτά τα έντεκα αντικείμενα που πρέπει άμεσα να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου, θα σε βοηθήσουν να έχεις περιποιημένους χώρους χωρίς πολλά περιττά πράγματα.