Το πλύσιμο των ρούχων είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κάποιοι πάνε τα ρούχα τους στο καθαριστήριο για ευκολία. Οι περισσότεροι όμως χρησιμοποιούν το δικό του πλυντήριο ρούχων που έχουν στο σπίτι τους. Τα ρούχα χρειάζονται πλύσιμο γιατί είναι βρώμικα, αλλά που πάει όλη αυτή η βρωμιά;
Φυσικά υπάρχει το φίλτρο που πρέπει να καθαρίζεις ανά 2 μήνες, δυστυχώς όμως η βρωμιά δεν πάει μόνο εκεί. Μία ποσότητα κάθετε σε κάποια σημεία του κάδου κάνοντας το εσωτερικό του πλυντηρίου βρώμικο. Επίσης, στο εσωτερικό υπάρχουν σε αρκετά σημεία λιμνάζοντα νερά που δημιουργούν άλατα. Σήμερα θα σου δείξω ένα τρόπο να τα ξεφορτωθείς και να κρατήσεις το πλυντήριό σου καθαρό.
Τρόποι για να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων!
Καθαρισμός του κάδου
Δες επίσης Εύκολο tip για να καθαρίσεις γρήγορα το πλυντήριο πιάτων!
Μπορεί κάποιες φορές να έχεις παρατηρήσει να βγαίνουν κάποιες δυσάρεστες οσμές από τον κάδο του πλυντηρίου. Πολλοί είναι αυτοί που δεν βγάζουν τα ρούχα από τον κάδο μόλις τελειώσει το πλυντήριο. Αν η μυρωδιά προέρχεται από αυτό, καλό θα ήταν να αρχίσεις να βγάζεις τα ρούχα στο τελείωμα και να μην τα αφήνεις μέσα ενώ δεν χρειάζεται.
Κάποιες μυρωδιές όμως προέρχονται από βρωμιά που υπήρχε στα ρούχα και όχι μόνο. Το πιο συνηθισμένο σημείο που θα βρεις την αιτία αυτής της δυσοσμίας είναι ο λάστιχο στην είσοδο του κάδου. Δεν μπορείς να το δεις αν δεν τραβήξεις λίγο το λάστιχο για να δεις αν όντως υπάρχει κάτι. Αυτό είναι το σημείο που μαζεύεται μούχλα.
Δες επίσης Πώς να καθαρίσεις απλά τον φούρνο μικροκυμάτων!
Ο καθαρισμός του είναι ιδιαίτερα εύκολος της περισσότερες φορές. Μπορείς με ένα βρεγμένο πανί με 50/50 μείγμα από λευκό ξύδι και νερό να δοκιμάσεις να τρίψεις το σημείο. Αν δεν γίνει τίποτα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη. Πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα, καλό θα ήταν να φορέσεις ένα ζευγάρι γάντια. Μόλις τελειώσεις με το πανί χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για σημεία που δεν φτάνει το χέρι.
Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί για να στεγνώσεις το σημείο. Έπειτα, βάλε να γίνει μια πλήρη πλύση στην πιο υψηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι. Βάλε στην πλύση μερικές μικρές καθαρές πετσέτες μπάνιου, για να μην γίνει η πλύση με κενό κάδο. Έπειτα, άφησε την πόρτα ανοιχτή για να αεριστεί.
Εσωτερικό μέρος
Αφαίρεσε το δοχείο απορρυπαντικού και καθάρισε τον κάδο με ένα πανί και μείγμα 50/50 λευκό ξύδι και νερό. Τέλος, καθάρισε το εσωτερικό τη πόρτας με το ίδιο μείγμα. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις οποιαδήποτε λιμνάζοντα νερά κατά την διάρκεια του καθαρισμού για να μην δημιουργηθεί πάλι μούχλα.
Πως να το κρατήσεις καθαρό
Δες επίσης πως να φροντίσεις τις κεραμικές εστίες της κουζίνας σου!
Μετά από κάθε πλύση, πάρε μια πετσέτα και σκούπισε τα σημεία που έχει μείνει μεγάλη ποσότητα νερού. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις το λάστιχο. Επίσης, καλό θα ήταν να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε πλύση. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις την ανάπτυξη της μούχλας. Επιπλέον, μόλις τελειώσει η πλύση θα πρέπει να βγάζεις κατευθείαν τα ρούχα και να μην τα ξεχνάς μέσα για ώρες. Τέλος, 1 φορά κάθε 4 πλύσεις μπορείς να βάζεις μέσα στο υγρό απορρυπαντικό ρούχα ένα σφηνάκι λευκό ξύδι για να κρατάς το πλυντήριο καθαρό.