Πως να διατηρείς τις δερμάτινες μπότες σαν καινούριες

Και ποια γυναίκα δε λατρεύει ένα καλό ζευγάρι δερμάτινες μπότες; Είτε μιλάμε για πραγματικό δέρμα είτε για δερματίνη, οι leather boots χρειάζονται μια στοιχειώδη περιποίηση έτσι ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτες στον χρόνο.

Εάν λοιπόν ψάχνεις για τρόπους να δείχνουν οι δερμάτινες μπότες σου σαν καινούριες, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Παρακάτω θα σου δείξουμε μερικές συμβουλές για να καθαρίζεις σωστά και να συντηρείς τις δερμάτινες μπότες σου!

Tips για καθαρισμό και συντήρηση στις δερμάτινες μπότες σου!

 

Τακτικό σκούπισμα με βαμβακερό πανάκι

καθάρισμα μπότες

Από τα πιο σημαντικά βήματα για να διατηρείς τις δερμάτινες μπότες σου σαν καινούριες είναι να τις περνάς τακτικά με ένα βαμβακερό πανάκι. Σκούπιζε τις από τυχόν λάσπες, σκόνη ή άλλους λεκέδες έτσι ώστε να μην γίνουν μόνιμα σημάδια στις μπότες. Χρησιμοποίησε ένα απλό βαμβακερό πανί ή παλιά μπλούζα καθώς δε θέλουμε να γδάρουμε ή να ξύσουμε το δέρμα.

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να καθαρίσεις το μελάνι από τις δερμάτινες επιφάνειες!

Καθάρισε τις μπότες με ένα ήπιο σαπούνι

πλύσιμο στα μποτάκια

Αφού πάρεις τα πολλά πολλά με ένα πανάκι, το επόμενο βήμα είναι να κάνεις έναν ήπιο καθαρισμό με σαπούνι και βούρτσα. Επίλεξε ένα ήπιο σαπούνι ή ειδικά καθαριστικά για δερμάτινα παπούτσια εάν έχεις τη δυνατότητα. Μη ξεχάσεις να στεγνώσεις τις μπότες με ένα στεγνό πανί αφού ολοκληρώσεις με το σαπούνισμα και το ξέπλυμα!

Δες επίσης: Πώς να καθαρίσεις κάθε είδος παπουτσιού!

Πέρασε τις με γυαλιστικό για δερμάτινα παπούτσια

καθάρισμα αρβύλες

Τα γυαλιστικά είναι must εάν θες να διατηρήσεις τις μπότες σου σαν καινούριες. Ενώ με τη πάροδο του χρόνου οι μπότες χάνουν τη φρεσκάδα τους και αυτή τη μικρή λάμψη που έχουν, τα γυαλιστικά μπορούν να επαναφέρουν την εικόνα τους και να τις κάνουν να φαίνονται σαν καινούριες!

Δες επίσης: Πως να ανοίξεις τα παπούτσια σου εύκολα και γρήγορα!

Βερνίκι για δερμάτινες μπότες!

βερνίκι για δερμάτινες μπότες

Εάν δε θες απλά να γυαλίσεις αλλά να φρεσκάρεις εντελώς τις δερμάτινες μπότες σου τότε πέρασε τις με ένα βερνίκι για δερμάτινα παπούτσια. Τα προϊόντα αυτά βάφουν το παπούτσι και καλύπτουν μικρές γρατζουνιές και δυσχρωμίες.

Τέτοια βερνίκια θα βρεις σε καταστήματα υποδημάτων ή σε καταστήματα με είδη δέρματος. Εναλλακτικά μπορείς να παραγγείλεις online. Εμείς σου προτείνουμε το Aeropelma Βερνίκια Παπουτσιών Duetto Care!

Καστορέλαιο για προστασία του παπουτσιού

καστορέλαιο στις μπότες

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να ζωντανέψεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου!

Εάν οι μπότες σου έχουν τσακίσματα άρα και διάφορες γραμμές πάνω στο δέρμα τότε δοκίμασε να περάστις τις μπότες σου με καστορέλαιο. Το καστορέλαιο έχει την ιδιότητα να ‘σπάει’ αυτές τις γραμμές και να λειαίνει την δερμάτινη εμπιφάνεια!

Extra tip: κάνε σωστή αποθήκευση στις δερμάτινες μπότες σου!

σωστή αποθήκευση για τις μπότες

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αποθήκευση των παπουτσιών σου, πόσο μάλλον στις μπότες και ειδικότερα στις ψηλές μπότες. Φρόντισε να μη τσαλακώνονται μέσα στα ντουλάπια ή τη παπουτσοθήκη έτσι ώστε να μη δημιουργούνται ζάρες και γραμμές. Το ιδανικό θα ήταν να βάλεις κάτι μέσα τους όπως για παράδειγμα εφημερίδες ώστε να στέκονται όρθιες στο αρχικό τους σχήμα!