Το ψυγείο έχει φτιαχτεί με μοναδικό σκοπό να διατηρεί τα τρόφιμα μας ασφαλή. Έτσι τα φαγητά μας δεν σαπίζουν εύκολα ενώ τα κρατάμε για περισσότερο καιρό. Γι αυτό αυτή την συσκευή την προσέχουμε και λίγο παραπάνω. Κάνουμε απόψυξη κάθε τόσο και καθαρίζουμε μέσα και έξω.
Καθαρίζουμε όμως αρκετά; Μπορεί τα συρτάρια για φρούτα και λαχανικά να πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά όμως ένα άλλο σημείο του ψυγείου γίνεται βρώμικο κάθε μέρα. Παρακάτω θα δεις ποιο σημείο και γιατί πρέπει να καθαρίζουμε πιο προσεχτικά και σχεδόν καθημερινά.
Το πιο βρώμικο μέρος του ψυγείου!
Τα χερούλια ψύξης και κατάψυξης
Το χερούλι της πόρτας του ψυγείου είναι σημείο που αν το βάζαμε στο μικροσκόπιο θα ανακαλύπταμε ένα μεγάλο οικοσύστημα από μικρόβια. Αν μέχρι σήμερα πίστευες πως ένα ξεχασμένο σάπιο φρούτο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο οργανισμός υγείας της Αμερικής προειδοποιεί για τα χερούλια. Και όχι άδικα. Πολλές φορές την ημέρα διαφορετικά μέλη της οικογένειας ανοίγουν το ψυγείο και έτσι αφήνουν και παίρνουν διάφορα μικρόβια στα χέρια τους.
Δες επίσης 6 Τρόποι για να εξαφανίσεις τις οσμές από το ψυγείο σου!
Ο καθημερινός καθαρισμός
Σίγουρα δεν μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα από το ψυγείο με την χλωρίνη στο χέρι έτοιμες να σκοτώσουμε κάθε μικρόβιο. Μία καλή λύση είναι όμως κάθε βράδυ με αντιμικροβιακά πανάκια να περνάμε τα χερούλια του ψυγείου. Όπως και να έχει πρέπει να έχουμε στο νου πως όσα μικρόβια μεταφέρονται από το χερούλι στα χέρια μας, τα μεταφέρουμε σε ότι αγγίξουμε και συνήθως το πρώτο που αγγίζουμε είναι η τροφή μας.
Δες επίσης Πως να οργανώσεις το ψυγείο σου για καλύτερη απόδοση!
Τα συρτάρια του ψυγείου
Μπορεί ένα κακομαγειρεμένο κοτόπουλο να προκαλεί σαλμονέλα όμως επιστήμονες που εξέτασαν το συρτάρι με τα λαχανικά βρήκαν σαλμονέλα και λιστέρια καθώς και μούχλα. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι τα λαχανικά από μόνα τους αλλά οτιδήποτε μπορεί να πέσει μέσα και να τα μολύνει.
Δες επίσης 4 Απλά βήματα για να κάνεις απόψυξη στο ψυγείο σου!
Τρόποι προφύλαξης από τα μικρόβια
Για να γίνει το ψυγείο σου όντως ασφαλές για εσένα και την οικογένεια σου μπορείς να κάνεις τακτικά τρία πράγματα. Πρώτον να καθαρίζεις συχνά το χερούλι της ψύξης και της κατάψυξης με κάποιο προϊόν που σκοτώνει τα βακτήρια.
Δεύτερον θα πρέπει να βάζεις το κοτόπουλο και άλλα κρέατα σε ασφαλή σημεία ώστε να μην τρέξουν υγρά πάνω σε άλλα τρόφιμα. Ο τρίτος τρόπος προφύλαξης από μολυσμένα τρόφιμα είναι η πλύση των συρταριών για φρούτα και λαχανικά μία φορά τον μήνα. Ευτυχώς είναι εύκολο να καθαρίσουμε τα συρτάρια αφού απλά τα αδειάζουμε και τα πλένουμε στο νεροχύτη με υγρό πιάτων και νερό.