καθαρισμός τσάντας

Οδηγός για σωστή φροντίδα των δερμάτινων ειδών

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δερμάτινα είδη είτε σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες ακόμα και σε έπιπλα. Είτε το δέρμα είναι αληθινό, που σίγουρα δεν το προτιμάμε, είτε είναι οικολογικό, είναι ένα υλικό αρκετά εντυπωσιακό και σχετικά ακριβό που χρειάζεται φροντίδα για να παραμένει σε άριστη κατάσταση και να διατηρείται η “πολυτέλεια” του. Γι’ αυτό το λόγο, η φροντίδα των δερμάτινων ειδών είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις.

Εάν θέλεις να έχεις καλοδιατηρημένα δερμάτινα με όψη καινούριου που δε φθείρονται στο χρόνο, τότε μείνε εδώ. Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός για σωστή φροντίδα των δερμάτινων ειδών!

Μάθε πως να φροντίσεις σωστά τα δερμάτινα είδη!

 

Μην υπερφορτώνεις τις δερμάτινες τσάντες

δερμάτινη τσάντα γεμισμένη

Οι δερμάτινες τσάντες είναι πολύ όμορφες και εντυπωσιακές και προτιμούνται από πολλούς. Ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνεις όταν έχεις δερμάτινη τσάντα ή πορτοφόλι, είναι ότι την υπερφορτώνεις και την παραγεμίζεις. Αυτό, μπορεί να χαλάσει την όψη του δέρματος, να τραβηχτεί ή να αλλοιωθεί. Απόφυγε να γεμίζεις υπερβολικά τις τσάντες σου για να διατηρήσεις τη δερμάτινη όψη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δες επίσης : Πως να διορθώσεις τις γρατζουνιές από τα δερμάτινα!

Να καθαρίζεις τα δερμάτινα είδη που χρησιμοποιείς συχνά

καθαρισμός τσάντας

Εάν έχεις μια δερμάτινη τσάντα που χρησιμοποιείς καθημερινά ή το πορτοφόλι σου είναι δερμάτινο, τότε πρέπει να το καθαρίζεις αρκετά συχνά. Με ένα ήπιο μωρομάντηλο, με ένα καθαρό νωπό πανί ή με κάποιο μαλακό βουρτσάκι να καθαρίζεις όλη την επιφάνεια των δερμάτινων σου. Έτσι, δε θα αλλοιώνεται ούτε η όψη αλλά ούτε το χρώμα τους και θα έχεις καθαρά και καλοδιατηρημένα δερμάτινα.

Δες επίσης : Πώς να φροντίσεις τα δερμάτινα ρούχα σου!

Μη φέρνεις σε επαφή αιχμηρά αντικείμενα με δερμάτινες επιφάνειες

γρατζουνισμένο δέρμα

Τα δερμάτινα είδη είναι πολύ ευαίσθητα σε γρατζουνιές και σκισίματα. Για να αποφύγεις να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεις τα αιχμηρά αντικείμενα να είναι κοντά στα δερμάτινα είδη. Με την έννοια αιχμηρά αντικείμενα δεν εννοώ απαραίτητα κοπίδι, ψαλίδι ή μαχαίρι. Για παράδειγμα, ένα μπρελόκ με κλειδιά, ένα κόσμημα με περίεργες γωνίες ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά.

Κάνε σωστή αποθήκευση

αποθήκευση τσάντας

Όταν θελήσεις να αποθηκεύσεις τα δερμάτινα είδη, πρέπει να ακολουθήσεις μερικές οδηγίες έτσι ώστε να τα αποθηκεύσεις σωστά.

  • Φρόντισε να τα αποθηκεύσεις σε ένα σημείο που δεν το πιάνει ο ήλιος. Ο ήλιος μπορεί να χαλάσει και να αλλοιώσει την όψη του δερμάτινου.
  • Μια σωστή φροντίδα των δερμάτινων είναι να τα φυλάς σε πάνινες τσάντες πριν τα αποθηκεύσεις. Έτσι, θα αποτρέψεις την επαφή τους με αντικείμενα που μπορεί να τα χαράξουν ή και με σκόνη.
  • Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές σακούλες με τα δερμάτινα είδη. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλός εξαερισμός για να “αναπνέουν”
  • Πρόσεξε πολύ το σημείο που θα τα αποθηκεύσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποια πηγή θέρμανσης κοντά (σόμπα, καλοριφέρ). Επίσης, δεν πρέπει το σημείο να έχει υγρασία γιατί μπορεί επίσης να καταστρέψει τα δερμάτινα σου.

Δες επίσης : 5 Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για τα παπούτσια σου!

Όσο και αν αγαπάς τα δερμάτινα είδη σου, είναι σημαντικό να τα προσέχεις. Η σωστή φροντίδα των δερμάτινων ειδών είναι απαραίτητη για να μένουν πάντα άθικτα, καλοδιατηρημένα και να είναι σαν καινούρια ακόμα και μετά από πολλή χρήση και πολυκαιρία. Με τις παραπάνω οδηγίες, η φροντίδα των δερμάτινων ειδών θα είναι πιο εύκολη από ποτέ!