katharisma autokinitou

7 Μυστικά που κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει!

Όλοι ξέρουμε ότι στις μέρες μας για μερικούς ανθρώπους το αυτοκίνητό τους είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι τους. Ειδικά για εκείνους που ζουν στις μεγάλες πόλεις, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το αυτοκίνητο αποτελεί ένα εργαλείο που σας εξυπηρετεί καθημερινά.

Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει και να προσέχουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Τόσο το εσωτερικό του όσο και το εξωτερικό του. Αν έχετε έλλειψη ιδεών για το πως να κρατήσετε εύκολα το αυτοκίνητό σας καθαρό, θα σας δείξω αμέσως μερικούς γρήγορους και εύκολους τρόπους.

 

Life hacks για το αυτοκίνητο

 

Ξεθολώστε τα φώτα σας με οδοντόκρεμα

katharisma autokinitou

Τα αυτοκίνητά μας είναι εκτεθειμένα στη σκόνη και στο καυσαέριο, με αποτέλεσμα να θολώνουν τα φώτα μπρος και πίσω.

Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε κάτι τέτοιο, είναι με τη χρήση οδοντόκρεμας και ένα καλό τρίψιμο. Μόλις τελειώσουμε και ρίξουμε νερό για να το καθαρίσουμε από την οδοντόκρεμα που έχει μείνει, θα είναι σαν καινούριο. Δες ακόμη 17 hacks που θα σε βοηθήσουν με το αυτοκίνητο τον χειμώνα!

Το κουτάκι δημητριακών ως κάδος

kalathi skoupidion

Κάποιες μάρκες δημητριακών χρησιμοποιούν ένα πλαστικό κουτάκι, αντί των χάρτινων, για να αποθηκεύουν και να βγάζουν στο εμπόριο το εμπόρευμά τους.

Ενώ πολλοί από εμάς θεωρούμε αυτό το πλαστικό κουτάκι άχρηστο και το πετάμε, θέλω να σας ενημερώσω ότι είναι ο τέλειος κάδος για τα σκουπιδάκια του αυτοκινήτου.

Μπάλες τους τένις για βοήθεια στο παρκάρισμα

simvoules parkarismatos

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης του τένις σας προτείνουμε να αγοράσετε τουλάχιστον 1 μπαλάκι. Σε περίπτωση που έχετε γκαράζ στο σπίτι σας είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να σας βοηθήσουν στο παρκάρισμα.

Ακόμα κι αν δεν το έχει ανάγκη ο βασικός οδηγός του αυτοκινήτου, εάν κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να ορίσετε το “στοπ”.

Το κρεμάμε απλά από το ταβάνι του γκαράζ και κοιτάμε να ακουμπάει στο μπροστινό τζάμι όταν ο οδηγός πρέπει να σταματήσει.

Εφαρμογή παρκαρίσματος

google maps smart phone

Δεν είναι λίγοι αυτοί που όταν βγαίνουνε έξω για φαγητό ή ποτό τους ακούμε να αναρωτιούνται που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους. Με την τεχνολογία που έχουμε στις μέρες μας δεν χρειάζεται να το θυμόμαστε κάθε φορά.

Όταν κάνουμε συχνά μετακινήσεις είναι δύσκολο να θυμόμαστε κάθε φορά που παρκάραμε. Για αυτό το λόγο βγήκε και εφαρμογή για να βρίσκουμε το αυτοκίνητό μας. Βάζουμε απλά την τοποθεσία που το αφήσαμε στο google maps μέσω της εφαρμογής.

Θήκες cupcake στη θήκη του καφέ

life hacks autokinitou

Στα περισσότερα αυτοκίνητα στις θήκες του καφέ πιο συχνά βάζουμε νομίσματα και ο,τι άλλο μικρό έχουμε που χωράει εκεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θήκες να μαζεύουν πολλά σκουπιδάκια και να είναι συνεχώς βρόμικες.

Για να το αποφύγουμε μπορούμε να βάλουμε θήκες από cupcakes μέσα στις θήκες του καφέ και να τις αλλάζουμε κάθε τόσο. Έτσι θα διατηρήσουμε το σημείο καθαρό εύκολα και οικονομικά χωρίς να χρειάζεται να το καθαρίζουμε συνέχεια.

 

Κάντε το test των 5 λεπτών στα ελαστικά σας

simvoules gia elastika

Αν έχετε θέμα για το πότε πρέπει να κάνετε αλλαγή στα ελαστικά σας, μπορείτε να πάρετε ένα κέρμα των 5 λεπτών και να το τοποθετήσετε ενδιάμεσα στα κενά του ελαστικού.

Αν μπορείτε να δείτε όλο σχεδόν το κέρμα τότε χρειάζεστε αλλαγή. Αν όμως βλέπετε τα 3/4 από το κέρμα και το υπόλοιπο 1/4 είναι μέσα στο ελαστικό τότε δε χρειάζεστε αλλαγή ακόμα.

Δες επίσης 10 life hacks που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα με εφημερίδα

katarismos tzamion autokinitou

Είτε έχετε παιδιά στο αυτοκίνητο που τους αρέσει να κολλάνε στα τζάμια του αυτοκινήτου διάφορα αυτοκόλλητα, είτε θέλετε να αφαιρέσετε άλλα αυτοκόλλητα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, χρησιμοποιήστε εφημερίδα.

Η εφημερίδα βοηθάει στην αφαίρεση των αυτοκόλλητων χωρίς όμως να αφήνει υπολείμματα κόλλας στα τζάμια.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!