Home Συμβουλές 5 Λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς αντικολλητικό τηγάνι!
lathoi pou kaneis me to antikolhtiko thgani

5 Λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς αντικολλητικό τηγάνι!

by exypnes-idees

Όλοι πλέον έχουμε στην κατοχή μας ένα ή περισσότερα τηγάνια και ένα αντικολλητικό τηγάνι αποτελεί απαραίτητο σκεύος σε κάθε μοντέρνα κουζίνα. Θα σου δείξω τι να προσέξεις όταν το χρησιμοποιείς για να παρατείνεις την καλή του κατάσταση για πολλά ακόμα χρόνια.

Απλές συνήθειες που είχες με τα απλά τηγάνια, τώρα πρέπει να τις αφήσεις στη άκρη καθώς τα αντικολλητικά σκεύη θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Το αποτέλεσμα που χαρίζουν όμως στη μαγειρική, αξίζει τις μικρές αλλαγές που θα κάνεις.

Πως να φροντίσεις το αντικολλητικό τηγάνι σου!

 

1) Μην χρησιμοποιείς μεταλλικές κουτάλες και μαχαιροπήρουνα

antokolitiko thgani mexilini spatoula

Τα μεταλλικά εργαλεία μπορούν να βλάψουν την επιφάνεια του τηγανιού, γρατζουνώντας την και κάνοντας την έτσι ακατάλληλη για μαγειρική. Προτίμησε κουτάλες από σιλικόνη ή ξύλο, που είναι πιο μαλακές αλλά εξίσου ανθεκτικές σε μεγάλες θερμοκρασίες.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Μυστικά για να διατηρείς πάντα καθαρή την κουζίνα σου!

2) Απόφυγε τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας

thgani sto mati

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να σκεβρώσουν το σκεύος. Αντίθετα άφησε το στην άκρη να κρυώσει και έπειτα πλύνε το κάτω από τη βρύση.

3) Ποτέ μην χρησιμοποιείς σύρμα

skoupisma antikolhtikou tiganiou

Το σύρμα μπορεί να γρατζουνίσει την επιφάνεια και τότε το σκεύος σου θα είναι για πέταμα. Ακόμα, απόφυγε και το σύρμα πίσω από τα σφουγγάρια με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, καθώς είναι ιδιαίτερο σκληρό και άρα βλαβερό για το τηγάνι σου.

Μπορείς να δεις επίσης 5 Μυστικά για να μην μυρίζει στο σπίτι όταν μαγειρεύεις!

4) Προσοχή στην αποθήκευση των αντικολλητικών σκευών

thgania kremasmena se porta

Αν τα στοιβάζεις όλα το ένα πάνω στο άλλο, υπάρχει ο κίνδυνος να πάθουν ζημιά. Καλύτερα αν έχεις την δυνατότητα, προσπάθησε να τα κρεμάς η να το αποθηκεύσεις κάπου με μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία χώρου.

5) Μην ανεβάζεις πολύ τη θερμοκρασία

mageirema se antikolhtiko

Όταν βάζεις στο τέρμα την θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κάψεις το τηγάνι σου, ειδικά από την κάτω πλευρά. Προσπάθησε να μαγειρέψεις σε μέτριες θερμοκρασίες, καθώς τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδανικά στο να κρατάνε υψηλή τη θερμοκρασία για πολλή ώρα.

Μπορείς να δεις εδώ 10+2 Tips μαγειρικής που ακολουθούν  μεγάλοι Σεφ!

Αυτές οι απλές πέντε συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση το αντικολλητικό τηγάνι σου για πολύ καιρό, απολαμβάνοντας την τέλεια μαγειρική εμπειρία που χαρίζουν.

Related Posts