Το δωμάτιο μας, η κρεβατοκάμαρα μας, είναι ο χώρος που πάμε για να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε. Συχνά η κρεβατοκάμαρα πέρα από το κρεβάτι και τα κομοδίνα, στεγάζει και το γραφείο μας. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αρκεί να έχεις στήσει σωστά το δωμάτιο, έτσι ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό.
Γιατί δεν είναι λίγες οι φόρες που το παραφορτώνουμε και μετά αντί για χώρος ξεκούρασης, γίνεται μια βαβούρα που προκαλεί πονοκέφαλο. Για να αποφύγεις αυτό σήμερα σου έχω μερικές συμβουλές για να αποφύγεις λάθη διαρρύθμισης στην κρεβατοκάμαρα. Γιατί τελικά λίγη σωστή οργάνωση χρειάζεται και όλα καλά!
Τι λάθη κάνεις στη διαρρύθμιση του δωματίου σου
Δεν δίνεις βάση στον φωτισμό
Καλώς ή κακώς ο φωτισμός της κρεβατοκάμαρας είναι πολύ βασικό κομμάτι. Χρειάζεσαι ένα δωμάτιο που να γεμίζει με φως και να μην είναι πολύ σκοτεινό. Αυτό δημιουργεί και την αίσθηση ενός πιο μεγάλου δωματίου, αλλά βοηθάει πολύ και στην ψυχολογία. Φαντάσου να μπαίνεις σε ένα ανεπαρκώς φωτισμένο δωμάτιο, κατάθλιψη. Αν δεν έχεις φυσικό φως, παίξε με επιδαπέδια λαμπατέρ.
Χρησιμοποιείς πολύ έντονα χρώματα
Αρκετοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν στην κρεβατοκάμαρα να μην βάφουμε τους τοίχους μας με πολύ έντονα, “επιθετικά” χρώματα. Όχι μόνο επειδή, κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο μικρός- αυτό δεν μας πειράζει αν το δωμάτιο είναι μεγάλο. Κυρίως επειδή τα έντονα χρώματα στρεσάρουν το μάτι και νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να πέφτουμε με άγχος για ύπνο. Για αυτό προτείνουν πιο απαλά, ήρεμα χρώματα- ή αποχρώσεις μπλε και πράσινου που θεωρούνται ως χρώματα που χαλαρώνουν.
Το κρεβάτι είναι υπερβολικά μεγάλο για το δωμάτιο
Δε λέω ωραία τα υπέρδιπλα κρεβάτια, έχεις χώρο μπόλικο να απλωθείς. Πριν όμως βιαστείς και πάρεις ένα τόσο μεγάλο κρεβάτι, μέτρησε την κρεβατοκάμαρα. Θα χωράει να βάλεις και ντουλάπα και κομοδίνα ή θα είναι απλά ένα τεράστιο κρεβάτι που θα πιάνει όλον τον χώρο; Μην ξεχνάς πως η κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι για ύπνο, αλλά πρέπει να είναι και λειτουργική.
Δες επίσης: 6 Tips για διακόσμηση μικρών υπνοδωματίων!
Δεν δημιουργείς χώρο για φορτιστές
Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από το βλέπεις παντού καλώδια από φορτιστές υπολογιστή, κινητό, πορτατίφ, αυτό σίγουρα είναι ένα υπερβολικά γεμάτο πολύμπριζο. Για αρχή πάρε ένα πολύμπριζο με περισσότερες θέσεις, έτσι ώστε να μην παίζεις τζένκα με το που μπαίνει τι. Έπειτα χαλάλισε ένα ράφι ή μια γωνία, στην οποία θα έχεις ταχτοποιημένα όλες τις συσκευές μαζί με τα καλώδια τους. Δεν χρειάζεται ούτε οι φορτιστές να είναι πεταμένοι δεξιά και αριστερά, ούτε τάμπλετ και κινητά να είναι όπου να ναι στο δωμάτιο.
Δες επίσης: Τι χρώματα να επιλέξεις για ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο!
Δεν έχεις αρκετό αποθηκευτικό χώρο
Και όταν συμβαίνει ένα μπούκωμα στην κρεβατοκάμαρα, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει και αρκετός αποθηκευτικός χώρος. Χρειάζεται να έχεις αποθηκευτικό χώρο στο υπνοδωμάτιο. Αυτό μεταφράζεται σε χώρο για τα ρούχα σου, σε ράφια για αξεσουάρ, βιβλία, ηλεκτρονικές συσκευές και ό,τι άλλο θέλεις να υπάρχει στο δωμάτιο. Όπως καταλαβαίνεις είναι σημαντικό να μελετήσεις τον χώρο σου πριν ξεκινήσεις να τον γεμίζεις. Γιατί σκέψου ότι στο τέλος δε θα χωράς εσύ να κινηθείς άνετα.