10 Ιδέες οργάνωσης για το χωλ και τα μικρά δωμάτια!

Σε ένα σπίτι, το χωλ και τα μικρά δωμάτια είναι αυτά που παραμελούμε περισσότερο. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί είναι δύσκολο να βρούμε τρόπο να τα οργανώσουμε όπως πρέπει λόγω του περιορισμένου χώρου που έχουν. Δυστυχώς, δεν μπορούμε όλοι να αφιερώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να βρούμε τρόπο να τα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο.

Σήμερα θα σου δώσω κάποιες ιδέες οργάνωσης που με μικρές τροποποιήσεις μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Άλλωστε, κανείς δε θέλει να έχει στο σπίτι του ανεκμετάλλευτα μέρη. Οι λύσεις που θα δεις δεν εκμεταλλεύονται απλά τον χώρο, αλλά δεν τον γεμίζουν με τρόπο που να φαίνεται άσχημο στο μάτι.

Πως να οργανώσεις το χωλ και τα μικρά δωμάτια!

 

Σίτες σε παράθυρα

organosi spitiou tips

Το χωλ είναι το μέρος που οι περισσότερες οικογένειες αφήνουν τα παπούτσια τους. Μερικές φορές όμως, όταν βγάζεις τα παπούτσια σου μετά από μια μεγάλη μέρα, η μυρωδιά δεν είναι και η καλύτερη. Γι αυτό μπορείς να βάλεις σίτα στο κοντινότερο παράθυρο για να μπορείς να το ανοίξεις, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος να μπουν στο σπίτι σου έντομα.

Κρεμάστρα

diy kremastres exypnes-idees.gr

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις καλόγερο για να κρεμάς τα μπουφάν, τις ζακέτες, τα παλτά κλπ. Μπορείς να φτιάξεις μια κρεμάστρα στον τοίχο για να γλυτώσεις χώρο. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις την κρεμάστρα όπως εσύ θέλεις αφήνοντας την φαντασία σου ελεύθερη. Αν φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο, μπορείς απλά να αγοράσεις μία έτοιμη. Δες ακόμη πως να φτιάξεις μια ιδιαίτερη κρεμάστρα από κλαδιά δέντρων!

Χαλί με τραχιά επιφάνεια

sumvoules diakosmisis xol

Ένα χαλί για να μπορείς να σκουπίσεις τα παπούτσια είναι κάτι που έχουν όλα τα σπίτια. Αντί όμως να βάλεις ένα οποιοδήποτε χαλί, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα με τραχιά επιφάνεια. Ο λόγος για να το κάνεις αυτό είναι γιατί στα χαλιά με λεία επιφάνεια, τις περισσότερες φορές δεν φεύγει όλη η βρωμιά από τα παπούτσια.

Παπουτσοθήκη

organosi papoutsia xol

Η οργάνωση παπουτσιών είναι πολύ σημαντική. Ειδικά όταν έχεις πολλά παπούτσια. Αντί να τα βάλεις στην αποθήκη ή σε κάποιον αποθηκευτικό χώρο, μπορείς να βάλεις μια ανοιχτή παπουτσοθήκη. Είναι καλύτερη από μια κλειστή γιατί μπορείς να δεις όλα σου τα παπούτσια και είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις ποιο ζευγάρι θέλεις να φορέσεις. Επίσης, σε βοηθάει να μην ξεχνάς τι παπούτσια έχεις καθώς μπορείς να δεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δες ακόμη 15 διαφορετικές παπουτσοθήκες για τα παπούτσια σου!

Καλάθι ρούχων

organosi mikra domatia

Πολλές φορές, μέσα σε μια οικογένεια υπάρχουν άτομα που κρατάν τα ρούχα που δεν χρειάζονται χωρίς να τα βάζουν στα άπλυτα. Αυτό γίνεται γιατί πολλές φορές βαριούνται να πάνε μέχρι το πλυσταριό για να τα αφήσουν. Μπορείς να βάλεις ένα καλάθι μέσα ή κοντά στα δωμάτια για να μην χρειάζεται να ψάχνεις τα ρούχα που χρειάζονται πλύσιμο.

Ανοιχτή ντουλάπα

diy apothikeutikos xoros

Όταν μπαίνεις στο σπίτι σου, συνήθως προτιμάς να αφήνεις τα αντικείμενά σου στο κοντινότερο τραπέζι ή καρέκλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μη θυμάσαι που άφησες τα πράγματά σου και να τα ψάχνεις. Μπορείς να βάλεις μια ανοιχτή ντουλάπα για να έχεις καλύτερη οργάνωση και να μην χρειάζεται να ψάχνεις που έχεις τα πράγματά σου. Δες ακόμη 10 τρόπους να οργανώσεις την ντουλάπα σου!

Κέντρο μηνυμάτων

diakosmisi xol spitiou

Μερικές οικογένειες δεν έχουν τα ίδια ωράρια ώστε να βρίσκονται κάθε φορά μαζί στο σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται άσκοπα τηλέφωνα για θέματα όπως το φαγητό και το τι ώρα θα γυρίσει ο άλλος στο σπίτι. Για να αποφύγεις άσκοπα τηλεφωνήματα στην δουλειά σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πίνακα που ο καθένας θα αφήνει αυτό που θέλει να θυμίσει στους υπόλοιπους.

Κρεμαστοί κάδοι

diy rafia apothikeusis

Αρκετά σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον χώρο αποθήκευσης. Μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο χώρο για παιχνίδια, εργαλεία κλπ. Μπορείς να φτιάξεις κρεμαστούς κάδους και να τους χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θέλεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις που βρίσκονται τα πράγματά σου και θα έχεις επιπλέον χώρο να τα αποθηκεύσεις. Δες ακόμη 14 ιδέες οργάνωσης για όλο το σπίτι!

Δημιουργία φοριαμών

symvoyles organosis

Ο καθένας θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα πράγματά του. Για να μάθουν όλοι στο σπίτι να γίνουν υπεύθυνοι μπορείς να δημιουργήσεις ένα χώρο αποθήκευσης για το κάθε μέλος της οικογενείας. Έτσι θα μπορούν να βάζουν μέσα τα πράγματά τους, όπως σχολικά είδη και οποιοδήποτε εξοπλισμό, και δε θα είναι σκόρπια σε κάθε γωνία του σπιτιού.

Αποθήκευση πίσω από την πόρτα

expnes patentes spiti

Συνήθως το πλυσταριό δεν έχει αρκετό χώρο για τα απορρυπαντικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα αφήνουμε κάτω διάσπαρτα. Για να το αποφύγεις, μπορείς να βάλεις πίσω από την πόρτα μια πολύ μικρή ανοιχτή ντουλάπα με ράφια, που δε θα ενοχλεί στο άνοιγμα της πόρτας. Δες ακόμη μερικούς έξυπνους τρόπους για να κρύψεις πράγματα που είναι σε κοινή θέα!