φυτά σε κονσέρβα

7 Ιδέες για να ξανά δώσεις ζωή σε ένα παλιό αντικείμενο!

Πολλές φορές τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι παύουν να είναι χρήσιμα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια. Μέρος της ανακύκλωσης είναι και η χρήση αντικειμένων με διαφορετικό σκοπό από αυτόν που προορίζονταν. Έτσι, υπάρχουν διάφορες ιδέες που σου επιτρέπουν να επαναχρησιμοποιήσεις ένα παλιό αντικείμενο με διαφορετικό τρόπο και να επεκτείνεις το χρόνο ζωής του.

Άμα θέλεις να ξανά ζωντανέψεις ένα παλιό αντικείμενο και να δεις πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με διαφορετικό τρόπο ώστε να είναι πάλι χρήσιμο, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Δες εδώ 7 ιδέες για να ξανά δώσεις ζωή σε ένα παλιό αντικείμενο!

Δώσε άλλη πνοή σε ένα παλιό αντικείμενο!

 

Παλιές κρεμάστρες στην κουζίνα

κρεμάστρα στην κουζίνα

Οι κρεμάστρες χρησιμοποιούνται για να κρεμάς τα ρούχα στην ντουλάπα. Ωστόσο, οι μεταλλικές κρεμάστρες μπορεί να χαλάσουν και να “χαλαρώσουν” με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο βολικές για την χρήση για την οποία προορίζονταν.

Μια εναλλακτική για τις φθαρμένες κρεμάστρες είναι να τις χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα. Πώς; Απλά! Μπορείς να βάλεις εκεί το χαρτί κουζίνας ή το ρολό μεμβράνης ή αλουμινόχαρτου.

Δες επίσης : Οργάνωση κουζίνας με καθημερινά αντικείμενα!

Γυάλινα μπουκάλια σαν βάζα

Πολλές συσκευασίες από χυμό ή από σάλτσες είναι σε γυάλινα μπουκάλια. Όταν τελειώσουν δεν είναι ανάγκη να πεταχτούν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Αφού τελειώσει το προηγούμενο περιεχόμενο του μπουκαλιού, πλύνε το καλά και στέγνωσε το. Μπορείς να το βάψεις για να του αλλάξεις όψη, να το διακοσμήσεις με κορδέλα ή σπάγκο. Ύστερα, χρησιμοποίησε το σαν βάζο για λουλούδια ή άλλα διακοσμητικά.

Δες επίσης : 3 Πανεύκολα DIYs για χειροποίητα βάζα!

Κηροπήγια από ποτήρια

ποτήρι κηροπήγιο

Μήπως το παλιό σου σερβίτσιο χάλασε επειδή μερικά ποτήρια έσπασαν ή φθάρθηκαν; Δεν είναι ανάγκη να το πετάξεις αφού μπορείς να δώσεις άλλο αέρα σε αυτά τα παλιά ποτήρια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα …αναποδογυρίσεις, να τα γεμίσεις με ένα διακοσμητικό της αρεσκείας σου και , τέλος, να βάλεις στη βάση τους ένα κερί. Έτσι, έχεις δημιουργήσει πολύ εύκολα ένα ιδιαίτερο κηροπήγιο.

Δες επίσης : 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις κεριά με κοχύλια!

Από τρίφτης σε industrial διακόσμηση

τρίφτης λαμπατέρ

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αποκτήσεις μια νότα από industrial διακόσμηση στο σπίτι σου με ένα αντικείμενο που ούτε καν φανταζόσουν; Κι’ όμως. Ένας παλιός, φθαρμένος ή και σκουριασμένος τρίφτης μπορεί να γίνει ένα ευφάνταστο φωτιστικό για την κουζίνα. Σίγουρα, θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών και όχι άδικα!

Δες επίσης : Πώς να υιοθετήσεις την industrial αισθητική στους χώρους σου!

Φυτά σε κονσέρβα

φυτά σε κονσέρβα

Όχι, δεν πρόκειται για φυτά που θα τα βρεις μέσα σε ένα κονσερβοκούτι. Παρόλα αυτά, γιατί να πετάξεις την κονσέρβα ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις τόσο δημιουργικά; Ξέπλυνε την καλά, γέμισε την με χώμα και φύτεψε μέσα τα αγαπημένα σου φυτά. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

Δες επίσης : 7 Αντικείμενα που μπορείς να μετατρέψεις σε γλάστρες!

Μπουκάλι λαμπατέρ

μπουκάλα λάμπα

Ένα παλιό γυάλινο μπουκάλι μπορεί να αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική χρήση. Αυτό το παλιό αντικείμενο θα αποκτήσει μια εντελώς καινούργια και διαφορετική χρησιμότητα ως λαμπατέρ. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστείς βοήθεια ηλεκτρολόγου ή κάποιου ειδικού για την καλωδίωση, ωστόσο το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!

Δες επίσης : 6 Χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι σου!

Γυάλινο φωτιστικό βαζάκι

φωτιστικό βαζάκι

Αυτά τα γυάλινα βαζάκια τα συναντάμε με διάφορα περιεχόμενα, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να καταλήγουν στα σκουπίδια αφού γενικά έχουν πολλές εναλλακτικές χρήσεις. Αποθήκευση τροφίμων, οργάνωση, ποτήρι είναι κάποιες από αυτές. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό το παλιό αντικείμενο έγινε διακοσμητικό φωτιστικό βαζάκι. Γέμισε το με λαμπάκια μπαταρίας, βάλε του άμα θες κορδέλα ή σπάγκο και είναι έτοιμο!

Δες επίσης : 16 Συναρπαστικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια!

Μην πετάς τα αντικείμενα που δεν προορίζονται πια για την αρχική τους χρήση. Όπως είδες, υπάρχουν πολλές ιδέες για να ξανά δώσεις ζωή σε ένα παλιό αντικείμενο, και ποιος ξέρει, ίσως η νέα του χρήση να σου αρέσει περισσότερο!