αποθηκεύσεις ξύλα

Ιδέες για να αποθηκεύσεις τα ξύλα για το τζάκι στο σπίτι!

Το τζάκι αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους θέρμανσης για το σπίτι σου. Ωστόσο, κάτι που συχνά κουράζει όσους έχουν τζάκι είναι το να πηγαινοφέρνουν ξύλα μέσα και έξω από το σπίτι για να το ανάψουν. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικοί στιλάτοι τρόποι για να αποθηκεύσεις τα ξύλα ακόμα και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Δε χρειάζεται λοιπόν να έχεις τα ξύλα στο μπαλκόνι ή στην αυλή και να κάνεις δρομολόγια για να ανάψεις το τζάκι. Εξάλλου, αυτή είναι μια διαδικασία που λερώνει το χώρο. Ανακάλυψε 5 ιδέες για να αποθηκεύσεις τα ξύλα για το τζάκι στο σπίτι!

Πώς να αποθηκεύσεις με στυλ τα ξύλα!

Τοποθέτησε τα στις εσοχές του τζακιού

Αν είσαι από αυτούς που έχουν ένα χτιστό τζάκι με εσοχές τότε έχεις λύσει απευθείας το πρόβλημα της αποθήκευσης των ξύλων για τη θέρμανση του σπιτιού! Συγκεκριμένα, μπορείς να τοποθετήσεις τα ξύλα στις εσοχές και να δώσεις έτσι στο σαλόνι σου μια rustic πινελιά, η οποία θα το κάνει να δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις το εσωτερικό από το τζάκι!

Διάλεξε ένα στιλάτο καλάθι

Ένα από τα αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν πολύ το χώρο γύρω από το τζάκι και θα ομορφύνουν το σαλόνι είναι ένα στιλάτο καλάθι για τα ξύλα. Για παράδειγμα, ένα κυκλικό καλάθι που μοιάζει πιο πολύ με ιδιαίτερο διακοσμητικό και λιγότερο με καλάθι αποθήκευσης είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι!

Δες επίσης: 7 Προτάσεις για διακόσμηση τοίχου στο τζάκι!

Γέμισε μερικά ράφια με ξύλα- Πως να αποθηκεύσεις τα ξύλα για το τζάκι

Ένα έπιπλο που μοιάζει με ραφιέρα ή με βιβλιοθήκη είναι ότι πρέπει για να αποθηκεύσεις τα ξύλα. Με τον απλό αυτό τρόπο όχι μόνο δε χαλάς την εικόνα του χώρου αλλά την αναβαθμίζεις! Εξάλλου, όταν περάσει ο χειμώνας μπορείς να διακοσμήσεις το έπιπλο με ότι άλλο θέλεις!

Δες επίσης: Ιδέες για μοντέρνα σαλόνια με τζάκι!

Στερέωσε τα ξύλα σε μια ράγα τοίχου

Μια ράγα τοίχου μπορεί να αποτελέσει τέλεια ιδέα για να διατηρήσεις εκεί μερικά ξύλα για το τζάκι σου. Κι αυτό γιατί είναι πρωτότυπη και έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να τη στερεώσεις καλά στον τοίχο.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάψεις στο τζάκι!

Διακόσμησε με ψάθινα καλάθια

Τα ψάθινα καλάθια αποτελούν ένα από τα πιο στιλάτα αλλά και βολικά αντικείμενα που μπορείς να έχεις στο σπίτι σου. Εξάλλου, οι χρήσεις τους είναι άπειρες! Και μια από αυτές είναι το να τα χρησιμοποιήσεις ως χώρο αποθήκευσης για τα ξύλα του τζακιού. Ανάλογα με το μέγεθος τους θα μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στα καλάθια λίγα ή περισσότερα ξύλα.