φυλλόδεντρο scandens

5 Φυτά που μπορείς να βάλεις στο μπάνιο με υγρασία!

Τα φυτά εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου, εκτός από το ότι είναι υπέροχα διακοσμητικά, μπορούν να σου φτιάξουν και τη διάθεση. Για αυτό, λοιπόν, γιατί να μη βάλεις και μέσα στο μπάνιο, ώστε να το αναβαθμίσεις; Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέξεις φυτά, που τους αρέσει η υγρασία και δεν έχουν ανάγκη από άμεσο φως, ώστε να μην καταστραφούν. Δες, λοιπόν, 5 φυτά που μπορείς να βάλεις στο μπάνιο με υγρασία!

Ποια φυτά μπορείς να βάλεις στο μπάνιο με υγρασία;

1. Φυλλόδεντρο Scandens – Φυτά στο μπάνιο

φυλλόδεντρο scandens

Το πανέμορφο αυτό φυτό ξεχωρίζει για τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς. Λατρεύει τους χώρους με υγρασία, καθώς με το υγρό έδαφος. Το συγκεκριμένο φυτό δε χρειάζεται πολύ φως. Γενικά, μεγαλώνει αρκετά και φημίζεται για την ικανότητα του να καθαρίζει το χώρο από τοξίνες. Επίσης, αντέχει πολύ, ακόμα και αν ξεχάσεις να το ποτίσεις.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα Οικονομικά φυτά εσωτερικού χώρου!

2. Φτέρη της Βοστώνης

φτέρη της βοστώνης

Το συγκεκριμένο φυτό είναι τροπικό και μεγαλώνει μέχρι και τα 90 εκατοστά σε ύψος. Γενικά, του αρέσει πολύ η υγρασία, οι ανεκτές θερμοκρασίες και είναι και πολύ ανθεκτικό. Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό του είναι ότι καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες.

Δες επίσης: 5 Φυτά που επιβιώνουν και στο σκοτάδι!

3. Πιλέα Πεπερόμια

πιλέα πεπερόμια

Το τροπικό αυτό φυτό δε χρειάζεται πολύ φροντίδα και ελάχιστο πότισμα, μιας που δε συμπαθεί καθόλου το υγρό έδαφος. Ωστόσο, χρειάζεται πολύ καλή αποστράγγιση για να είναι υγιές. Γενικά, δε θέλει ιδιαίτερο φως, για να αναπτυχθεί. Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό αυτού του φυτού είναι ότι φέρνει τύχη στο χώρο όπου βρίσκεται.

Δες επίσης: 5 Φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου!

4. Κάκτος Ψαροκόκκαλο

κάκτος ψαροκόκκαλο φυτά για υγρασία

Ο ιδιαίτερος αυτός κάκτος λατρεύει τις μέτριες θερμοκρασίες, δηλαδή περίπου 20 βαθμούς Κελσίου και το φως. Ωστόσο, δε χρειάζεται πολύ πότισμα, καθώς επιβιώνει σε δωμάτια με υγρασία, αλλά δε θέλει καθόλου υγρό χώμα. Επίσης, τα άνθη του ανοίγουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, που δεν έχει πολύ φως.

Δες επίσης: Ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με κάκτους!

5. Αερόφυτα

φυτά για υγρασία αερόφυτα

Δες επίσης: Πως να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου το χειμώνα

Μια πανέμορφη σύνθεση με αερόφυτα είναι ιδανική επιλογή για χώρους με υγρασία, όπως το μπάνιο. Μπορείς να τα βάλεις είτε σε γλάστρα, είτε σε γυάλινες μπάλες. Επίσης, δε χρειάζονται καθόλου φροντίδα, οπότε μπορείς να τα έχεις απλά για διακοσμητικά στοιχεία.