πως να καθαρίσεις το σίδερο

5 Εύκολοι τρόποι για να καθαρίσεις το σίδερο σου!

Το σίδερο είναι μια ηλεκτρική συσκευή που δε λείπει από σχεδόν κανένα σπίτι. Σχεδόν μετά από κάθε πλύσιμο των ρούχων ακολουθεί το σιδέρωμα. Για να φύγει το τσαλάκωμα, για να είναι ίσια και ομοιόμορφα τα ρούχα, για να μην έχουν μικρόβια. Όπως και να έχει, το σίδερο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται αρκετά. Πολλές φορές η χρήση μπορεί να οδηγήσει στο να λερωθεί η πλάκα του σίδερου. Πώς όμως θα καθαρίσεις το σίδερο;

Εδώ βρήκαμε μερικούς απλούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το σίδερο. Πες αντίο σε άλατα, λεκέδες, καφέ στάμπες στα ρούχα και δες ποιοι είναι οι 5 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσεις το σίδερο σου!

Πως να καθαρίσεις το σίδερο σου εύκολα και αποτελεσματικά!

 

1. Φτιάξε μια πάστα καθαρισμού με μαγειρική σόδα

σόδα σίδερο

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η σόδα είναι θαυματουργή στο καθάρισμα. Στους επίμονους λεκέδες σε επιφάνειες, σε ρούχα, ενάντια σε έντονες μυρωδιές. Η μαγειρική σόδα είναι ένας σύμμαχος στο καθάρισμα του σπιτιού και μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Με μια πάστα από μαγειρική σόδα μπορείς να καθαρίσεις το σίδερο.

Δύο κουταλιές της σούπας σόδα μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό είναι αρκετά για να φτιάξεις την θαυματουργή πάστα. Άπλωσε την πάστα με προσοχή στην πλάκα του σίδερου. Τρίψε ελαφρά και καθάρισε με ένα νωπό καθαρό πανάκι. Προσοχή! Μη μπει η σόδα στις τρύπες ατμού της πλάκας! Άμα συμβεί κάτι τέτοιο φρόντισε να τις καθαρίσεις άμεσα!

Δες επίσης : Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα!

2. Χρησιμοποίησε μπατονέτα

μπατονετα σίδερο

Μην παραξενεύεσαι! Μια μπατονέτα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για να καθαρίσεις τις μικρές τρύπες ατμού της πλάκας. Μάλιστα, είναι μια ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς και για λόγους συντήρησης του σίδερου. Βούτηξε την μπατονέτα μέσα σε λευκό ξύδι, στράγγιξε την καλά ώστε να μην αφήνει σταγόνες και καθάρισε τις τρύπες. Όταν βάζεις την μπατονέτα, να την γυρίζεις έτσι ώστε να μην αφήσεις κάποιο σημείο.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις το σίδερο σου από τα άλατα!

3. Πετσέτα με ξύδι

λευκό ξύδι

Όπως και η σόδα, έτσι και το ξύδι είναι αρκετά χρήσιμα υλικά στην καθαριότητα του σπιτιού. Το ξύδι μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σίδερο, να το συντηρήσεις και να αποφύγεις τη δημιουργία καφέ λεκέδων στα ρούχα. Βρέξε μια υφασμάτινη πετσέτα με λευκό ξύδι. Βάλε το σίδερο πάνω στην πετσέτα με όλη την πλάκα να καλύπτεται από την πετσέτα και το σίδερο γυρισμένο προς τα κάτω. Άφησε το έτσι για τουλάχιστον 30 λεπτά. Καθάρισε με ένα νωπό πανάκι. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική ακόμα και πλάκες που έχουν σκουριά.

Δες επίσης : 4 Τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ξύδι για το καθάρισμα του σπιτιού σου!

4. Σιδέρωσε μια εφημερίδα με αλάτι

σίδερο σε εφημερίδα

Όχι δε σε γελούν τα μάτια σου! Αυτή είναι μια πραγματική λύση και μάλιστα αρκετά βοηθητική. Βάλε το σίδερο στη μέγιστη θερμοκρασία. Άπλωσε μια εφημερίδα και ρίξε της αλάτι. Ύστερα, σιδέρωσε την εφημερίδα με κυκλικές και μαλακές κινήσεις. Αυτό, θα κάνει μια ελαφριά “απολέπιση” στην πλάκα του σίδερου και θα το βοηθήσει να καθαρίσει. Μια εναλλακτική της εφημερίδας είναι η χάρτινη σακούλα του σούπερ μάρκετ.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσετε το σίδερο πανεύκολα!

5. Χρησιμοποίησε ασετόν

ασετόν

Το ασετόν μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στην αφαίρεση των λεκέδων και διαφόρων υπολειμμάτων από το σίδερο. Σε ένα βαμβάκι βάλε ασετόν. Χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό γάντι ενάντια στη θερμότητα γιατί ενώ καθαρίζεις την πλάκα του σίδερου, το σίδερο πρέπει να είναι καυτό. Είναι αρκετά σημαντικό να κάνεις αυτή τη διαδικασία σε εξωτερικό χώρο ή σε χώρο που δεν υπάρχουν άλλα άτομα. Εκτός από τα γάντια να φοράς και μάσκα!

Δες επίσης : 15 Έξυπνες χρήσεις του ασετόν!

Η συχνή χρήση του σίδερου μπορεί να το κάνει να βρωμίσει και να γεμίσει λεκέδες. Αυτοί οι λεκέδες μεταφέρονται στα ρούχα και μάλιστα πολλές φορές είναι μόνιμοι. Αύξησε τα χρόνια ζωής του σίδερου σου και δες αυτούς τους εύκολους τρόπους για να καθαρίσεις το σίδερο αποτελεσματικά!