φακελάκι τσαγιού κατά τσιμπημάτων

5 Τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα φακελάκια τσαγιού!

Μέχρι πρότινος η πορεία για τα φακελάκια τσαγιού ήταν μονόδρομος. Τα έβγαζες από την συσκευασία, τα έβαζες στην κούπα με το ζεστό νερό και αφού περνούσαν 5 λεπτά τα πετούσες. Σωστά; Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έτσι γινόταν, μιας και αυτό κάνουμε οι περισσότεροι.

Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι δεν πάνε τελικά και τόσο άχρηστα και ότι υπάρχουν τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα φακελάκια τσαγιού; Ω ναι, υπάρχουν και μάλιστα είναι από τα πιο τέλεια lifehack που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς. Διάβασε παρακάτω και θα τα μάθεις και εσύ.

Πως να αξιοποιήσεις τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού

Βάλτα στα παπούτσια σου να μην μυρίζουν

φακελάκι τσαγιού στα παπούτσιαΜυρίζουν οι πάτοι των παπουτσιών σου; Άκου να δεις τι θα κάνεις. Αφού πιεις το τσαγάκι σου ωραία και καλά, άφησε το φακελάκι να στεγνώσει. Όταν στεγνώσει πάρτο και βάλτο μέσα στα παπούτσια σου. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές!

Κομπρέσες κατά των μαύρων κύκλων

καταπολέμιση μαύρων κύκλωνΑυτοί οι μαύροι κύκλοι είναι σκέτη ταλαιπωρία. Βάλε τα φακελάκια τσαγιού πάνω από τους μαύρους κύκλους και άστα να δράσουν για 10 λεπτά. Θα μαλακώσουν και τα μάτια σου θα φαίνονται πιο ξεκούραστα. Ιδανικά μπορείς να τα βάλεις πρώτα στο ψυγείο να παγώσουν και έπειτα στα μάτια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δες επίσης: 5 Χρήσεις του Listerine εκτός από στοματικό διάλυμα!

Απορροφούν τις δυσοσμίες του ψυγείου

ψυγείο μυρίζει, exypnes-idees.grΕίμαι σίγουρη πως για τις μυρωδιές του ψυγείου ξέρεις το κλασσικό τρικ με τον καφέ. Μην ξοδεύεις τσάμπα τον φρέσκο, ελληνικό καφέ σου. Πιες το τήλειο σου και αφού τελειώσεις πάρε το σακουλάκι και βάλτο στο ψυγείο. Θα δεις ότι θα απορροφήσει τις δυσοσμίες.

Ανακουφίζουν τον πόνο από τα τσιμπήματα

φακελάκι τσαγιού κατά τσιμπημάτωνΕίναι ό,τι πρέπει αν δεν έχεις fenistil. Πάρε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι και βάλτο πάνω στο τσίμπημα. Φαγούρα, πόνος και ενοχλήσεις μέσα σε λίγα λεπτά θα είναι παρελθόν. Θα σε καταπραΰνει και θα σε ανακουφίσει όπως θα έκανε μια αλοιφή.

Δες επίσης: 5 Εναλλακτικές χρήσεις της βαζελίνης!

Βοηθός στα επίμονα λίπη

σακουλάκια τσαγιούΓέμισε τα λερωμένα πιάτα σου με νερό και πέτα μέσα κανά δυο φακελάκια για να μουλιάσουν μαζί με τα λίπη. Θα δεις πως και τα λίπη θα μαλακώσουν γρηγορότερα, αλλά και στο πλύσιμο θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.