καθαρισμα φωτιστικών

6 Δουλειές του σπιτιού για πριν τα Χριστούγεννα!

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα καθαρό και περιποιημένο σπίτι και πόσο μάλλον στις γιορτές που επικρατεί ένα λαμπερό και οικογενειακό κλίμα που όλοι μας αγαπάμε. Θα σου δείξω ποιες δουλείες του σπιτιού πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα για να είσαι σίγουρη πως το σπίτι σου είναι τέλειο!

Απλές συμβουλές για να προσέξεις δωμάτια και μέρη που ίσως αμελείς στην καθημερινότητά σου αλλά καλό είναι να τους δώσεις βάση τώρα που διανύουμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

6 Δουλειές του σπιτιού που πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα!

 

1. Καθάρισμα τοίχων από ιστούς και υγρασία

καθάρισμα τοιχου

Οι τοίχοι του σπιτιού μαζεύουν ιστούς από αράχνες,ειδικά στο επάνω μέρος και στις γωνίες και υγρασία. Προμηθεύσου με ένα καθαριστικό για υγρασία ή φτιάξε ένα διάλυμα με νερό και χλωρίνη και καθάρισε τους. Για τους ιστούς, αρκεί να πάρεις μια σκούπα με ψηλό κοντάρι και να τις κατεβάσεις.

2. Πλακάκια μπάνιου

καθάρισμα πλακάκια μπανιου

Τα πλακάκια μπάνιου μαζεύουν άλατα και βρωμιές και είναι η ιδανική περίοδος για να τα κάνεις να λάμψουν και να είναι πεντακάθαρα. Ακόμα, οι οσμές που μπορεί να μένουν εκεί θα εξαφανιστούν και θα μυρίσει φρεσκάδα ο χώρος. Δες εδώ 4 Απλές συμβουλές για να μην πιάνει υγρασία το μπάνιο!

3. Καθαρισμός τζαμιών

καθάρισμα τζαμιών

Ο καθαρισμός των τζαμιών του σπιτιού γίνεται συχνότερα από άλλες δουλειές, αλλά τώρα είναι η στιγμή για να τον επαναλάβεις. Τα τζάμια πρέπει να είναι καθαρά ώστε να μπορείς να βλέπεις έξω τα φώτα που κρέμασες και να χαίρεσαι το μπαλκόνι και τη βεράντα σου.

4. Πλακάκια και ντουλάπια κουζίνας

πλακάκια και ντουλάπια κουζίνας

Τα πλακάκια της κουζίνας μαζεύουν λίπη και βρωμιές από τα φαγητά και είναι ο καιρός να τους δώσεις την αμέριστη προσοχή σου για να λάμψουν ξανά.Το ίδιο ισχύει και για ρ ντουλάπια της κουζίνας που πρέπει να είναι καθαρά αυτή την περίοδο.

Μπορείς να δεις επίσης Τι πρέπει να καθαρίσεις κάθε εβδομάδα στο σπίτι!

5. Πλύσιμο κουρτινών

καθάρισμα κουρτίνας

Το πλύσιμο των κουρτινών είναι σημαντικό καθώς έτσι μοσχομυρίζει φρεσκάδα το σπίτι σου εύκολα και γρήγορα. Αν έχει λεπτές κουρτίνες μέσα σε μία μέρα μπορεί να στεγνώσουν, ειδικά αν η θερμοκρασία έξω είναι άνω των 10 βαθμών Κελσίου και επίσης μπορείς να τις περάσεις και νωπές για να μην χρειαστεί σιδέρωμα και σε 1-2 ημέρες να είναι άψογες.

6. Καθάρισμα φωτιστικών

καθαρισμα φωτιστικών

Το φωτιστικό στο σπίτι μας, μαζεύει πολύ σκόνη και καθαρίζεται λίγες μόνο φορές το χρόνο. Μην παραβλέψεις να το καθαρίσεις με ένα βρεγμένο και ένα στεγνό πανί, καθώς το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, αφού θα επανακτήσει την χαμένη του λάμψη και ζωντάνια.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Φυσικοί τρόποι για να μυρίζει το σπίτι σου όμορφα!

Αυτές οι απλές δουλειές του σπιτιού, πρέπει να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει αφού θα έχεις ένα λαμπερό και κομψό σπίτι που όλοι θα χαίρονται.