Στα καινούργια σπίτια όλο και πιο συχνά παρατηρούμε, ότι ενώ όλα τα δωμάτια είναι σχετικά ευρύχωρα τα μπάνια γίνονται όλο και μικρότερα. Θα μου πεις ότι αυτό γίνεται για να εξοικονομίσεις περισσότερο χώρο στους υπόλοιπους χώρους. Οκ, αλλά όταν πρόκειται για την διακόσμηση του χώρου τι κάνουμε;
Μια εξαιρετική ερώτηση, την οποία θα απαντήσω σήμερα. Σου έχω τα 5 βασικά βήματα διακόσμησης ενός μικρού μπάνιου. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις μέσα στο μπάνιο και σε πιάνει κλειστοφοβία για αυτό ξέχνα τα μαύρα πλακάκια- αν και το θεωρώ αυτονόητο αυτό το κομμάτι. Πάμε να δούμε και τα υπόλοιπα βασικά βήματα!
Βασικά βήματα διαόσμησης για μικρό μπάνιο
Επένδυσε στο φως
Αρχικά χρειάζεσαι όσο πιο καθαρό και μπόλικο φως μπορείς να έχεις. Αν είσαι από τους τυχερούς και υπάρχει παράθυρο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αν δεν έχεις, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε λευκά φώτα και σε φωτιστικά που τα καπέλα τους δεν “κρύβουν” το φως. Θα το ξαναπώ, επένδυσε σε λευκό φως και όχι κίτρινο για να δείχνει πιο φωτεινός ο χώρος.
Έπιπλα με ράφια
Σε ένα μικρό μπάνιο όπως φαντάζεσαι ο χώρος είναι αρκετά περιορισμένος και για αυτό θα πρέπει να βρεις χώρο για όλα τα πράγματα σου. Σύμμαχοι σου στον αγώνα αυτό είναι τα έπιπλα που έχουν διαβαθμίσεις. Οι ραφιέρες, λοιπόν, είναι από τα έπιπλα που θα σου λύσουν τα χέρια. Πιάνουν χώρο στο ύψος και όχι στο πλάτος και μπορούν να χωρέσουν πολύ πράμα!
Εκμεταλλεύσου κάθε γωνιά…
Όπου βρίσκεις κενό τοίχο ή έστω μια γωνιά κάτω από τον νιπτήρα, εκμεταλλεύσου την. Μην λυπηθείς γιατί μόνο έτσι θα χωρέσουν όλα τα υπάρχοντα σου. Μάλιστα τα διακοσμητικά κουτιά που υπάρχουν στην αγορά, θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη μιας και θα χαρίζουν στο μπάνιο και μια ωραία αισθητική και θα τα έχεις όλα μέσα σε κουτιά καλυμμένα.
Δες επίσης: 24 Δημιουργικοί τρόποι να αποθηκεύεις το χαρτί υγείας!
… κυριολεκτικά κάθε γωνιά
Ακόμα και το κενό πάνω από την τουαλέτα μπορεί να αποβεί χρήσιμο. Βάλε ράφια και τακτοποίησε τα πράγματα σου. Από ότι καταλαβαίνεις το κλειδί στην διακόσμηση ενός μικρού μπάνιου είναι να αποθηκεύεις τα πράγματα κατακόρυφα και όχι οριζόντια. Μόνο έτσι κερδίζεις χώρο και το μπάνιο σου δεν μοιάζει ασφυκτικά γεμάτο και μικροσκοπικό.