10 Μοναδικά ράφια που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

Η διακόσμηση σε ένα σπίτι είναι κάτι πολύ σημαντική για τους περισσότερους. Ο καθένας άλλωστε θέλει να φαίνεται το σπίτι του όμορφο. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους επισκέπτες που έρχονται στο σπίτι σου και θέλεις να είναι όλα τακτοποιημένα. Έχει να κάνει ακόμα και με την δική σου ψυχολογία.

Όσο πιο ωραία διακοσμημένο είναι το σπίτι για σένα, τόσο πιο πολύ θα σου αρέσει το περιβάλλον στο οποίο ζεις και θα είσαι πιο χαρούμενος στην καθημερινότητά σου. Τα ράφια είναι ένας τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου αλλά και να δημιουργήσεις αποθηκευτικό χώρο.

DIY Ράφια που θα αλλάξουν την διακόσμηση του σπιτιού σου!

Κουμπωτά ράφια

xylina rafia

Για πολλούς τα μεμονωμένα ράφια δεν είναι πολύ βολικά. Δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις πόσα χρειάζεσαι και που, οπότε είναι πολύ πιθανό να μείνουν σημάδια στον τοίχο που θα πρέπει να τα κλείνεις κάθε φορά που αποφασίζεις να κάνεις μια αλλαγή. Μπορείς όμως να φτιάξεις μια ξύλινη κατασκευή χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι κόντρα πλακέ με τρύπες σαν βάση στον τοίχο σου, ώστε να βάζεις εσύ όποιο ράφι θέλεις όπου θέλεις και σε οποιοδήποτε μέγεθος.

Εξάγωνα ράφια

diy rafia exypnes-idees.gr

Τα συγκεκριμένα ράφια δεν χρησιμοποιούν καρφιά για να σταθούν στον τοίχο και κατασκευάζονται από ξυλάκια παγωτού. Είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για να βάζεις μικρές γλάστρες μέσα τους.

Ράφια από ξύλινες σκάλες

xeiropoiita epipla

Αν θέλεις κάτι μεγαλύτερο σε μέγεθος, μπορείς να φτιάξεις ράφια με ξύλινες σκάλες. Έτσι, μπορείς να δημιουργήσεις πολύ χώρο εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόσμος. Δες ακόμη 18 τρόπους για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με ξύλινες σκάλες!

Ράφια με βάση από σωλήνες

eukoles kataskeues spiti

Αν επισκεφτείς ένα κατάστημα και βρεις μια κατασκευή όπως αυτή, τα χρήματα που θα σου ζητήσουν είναι πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Παρόλα αυτά το κόστος για να το φτιάξεις μόνος σου είναι πάρα πολύ μικρό. Επίσης, έχεις το πλεονέκτημα να επιλέξεις τα υλικά που θέλεις για να το φτιάξεις, καθώς μπορείς να βάλεις χαλκοσωλήνες ή ακόμη και κομμάτια από σωλήνες που έβγαλες από το μπάνιο σου στην ανακαίνιση.

Ράφια με σκοινιά

kataskeyes apo spaggo

Μία πολύ όμορφη κατασκευή με την οποία θα δώσεις μια διαφορετική νότα στο σπίτι σου είναι και τα ράφια από σπάγγο. Είναι κάτι που δε θα δεις σε πολλά σπίτια, καθώς είναι κάτι μοναδικό, αλλά τόσο εύκολο για να το φτιάξεις.

Ράφια με βάση από ζώνες

kataskeues apo zones

Αν έχεις παλιές ζώνες σε καλή κατάσταση και δεν τις χρειάζεσαι, μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις ράφια. Ακόμα μία μοναδική ιδέα που μπορεί να μην έχεις δει ακόμα σε κάποιο σπίτι και θα κάνει τη διακόσμηση σου πιο ρετρό και vintage. Δες ακόμη 12+1 Vintage DIY ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

Κυκλικά ράφια από κουμπωτό στεφάνι

diakosmisi paidikou domatiou

Τα συγκεκριμένα ράφια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν έκθεση μικρών αντικειμένων. Μπορεί επίσης να γίνει αποθηκευτικός χώρος για τα μικρά παιχνίδια των παιδιών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κουμπωτό στεφάνι.

Γωνιακά ράφια

diakosmisi gonies spitiou

Είναι κατάλληλα για χρήση στις γωνίες του σπιτιού που δεν χρησιμοποιούνται. Γιατί να υπάρχει χώρος που να μην εκμεταλλεύεσαι σωστά όταν υπάρχει τρόπος να το κάνεις;! Δες ακόμη 30 Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσεις τις γωνίες του σπιτιού σου!

Ράφια για λουλούδια

kataskeues vazakia exypnes-idees.gr

Με τα λουλούδια μπορείς να κάνεις όμορφο κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου. Μπορείς να φτιάξεις ράφια που να σου επιτρέπουν να βάζεις τα λουλούδια σου, χωρίς όμως να ρισκάρεις μην πέσουν κάτω και σπάσουν. Αυτό μπορείς να το πετύχεις κολλώντας ένα βαζάκι στο κάτω μέρος του ξύλου, αφού πρώτα ανοίξεις τρύπα τόσο στο ξύλο όσο και στο καπάκι του βάζου για να περνάνε τα κοτσάνια από τα λουλούδια.

Ράφια από παλέτες

ksulines kataskeyes paletes

Οι παλέτες είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε DIY κατασκευές. Αυτός είναι και ο λόγος που δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Είναι κατάλληλο για να αποθηκεύεις λεπτά αντικείμενα όπως περιοδικά, φωτογραφίες, βιβλία και άλλα. Δες ακόμη 31 Φανταστικές ιδέες για έπιπλα με ξύλινες παλέτες!