6 Μοναδικές τεχνοτροπίες τοίχου που μπορείς εύκολα να κάνεις!

Όταν πρόκειται να βάψουμε το σπίτι μας, πάντα ψάχνουμε το ιδανικό χρώμα και στυλ που θα δένει όλο τον χώρο αρμονικά. Για εσένα που ψάχνεις κάτι πιο πρωτότυπο, θα σου δείξω μερικές εντυπωσιακές τεχνοτροπίες τοίχου, που μπορείς εύκολα να κάνεις και μόνη σου και να καταπλήξεις με το ιδιαίτερο αποτέλεσμα που θα δώσεις.

Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, μπορείς να εντάξεις και ένα ξεχωριστό τρόπο βαψίματος του τοίχου, αποκτώντας έτσι εξαιρετικά μοντέρνους χώρους, χωρίς πολύ κόπο και σπατάλη χρήματος. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι όρεξη για να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό.

Πως να κάνεις εύκολα και γρήγορα μοναδικές τεχνοτροπίες τοίχου!

 

Σχέδια στον τοίχο με πανί

pani gia sxedia se toixo

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνεις μια επιτυχημένη τεχνοτροπία τοίχου, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πανί. Αφού έχεις βάψει σε έναν σκούρο αρχικά τόνο, διάλεξε μια πιο ανοιχτή απόχρωση για να βουτήξεις ελαφρά το πανί και να κάνεις σχέδια στον τοίχο σέρνοντας το απαλά προς τα κάτω.

Μπορείς να δεις εδώ 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις λευκούς τους τοίχους σου!

Ρολό για σχέδια στους τοίχους

texnotropia me rolo toixou

Για εσένα που δεν θέλεις να καταπιάνεσαι με πολλά εργαλεία για να κάνεις εντυπωσιακά σχέδια στους τοίχους, ένα ρολό τεχνοτροπίας θα σε βοηθήσεις να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς κόπο. Διάλεξε διαφορετικές αποχρώσεις για το σχέδιο και για το χρώμα της βάσης και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Ταμποναριστό σχέδιο στον τοίχο με σφουγγάρι

sxedia ston toixo me sfouggari

Αν σου αρέσουν οι ombre αποχρώσεις και σε τοίχους, τότε δεν έχεις παρά να πάρεις ένα σφουγγάρι και ένα χρώμα της επιλογής σου και να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις στον τοίχο. Για να έχεις ένα αποτέλεσμα με περισσότερο βάθος, διάλεξε έναν ανοιχτό τόνο σαν βάση χρώματος όπως το λευκό και παίξε με ένα άλλο το οποίο θα αναμειγνύεις με το λευκό για να έχεις ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Γραμμές στον τοίχο με βούρτσα

kane grammes ston toixo me bourtsa

Αν σου αρέσει ένα οπτικό αποτέλεσμα σαν ξύλο, τότε δεν έχεις παρά να πάρεις μια χοντρή βούρτσα και να δημιουργήσεις κάθετες αρχικά και έπειτα οριζόντιες γραμμές στον τοίχο. Πρόσεξε οι γραμμές που θα κάνεις να είναι συνεχόμενες από την μια άκρη στην άλλη και ευθείες όσο μπορείς.

texnotropia me grammes se toixo

Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείς να επιλέξεις δυο διαφορετικές αποχρώσεις για να κάνεις με τη μία τις οριζόντιες και με την άλλη τις κάθετες γραμμές.

Βαφή στον τοίχο με σκούπα

vafh ston toixo me skoupa

Για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα με vintage επιρροές, μια σκούπα και ένα έντονο χρώμα είναι αυτά που θα χρειαστείς. Για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα, βάψε αρχικά σε λευκό τόνο τον τοίχο και έπειτα σε ένα σκουρότερο. Πριν στεγνώσει η βαφή, πέρασε την με την σκούπα, η οποία θα ξύσει το κάτω χρώμα, φανερώνοντας το λευκό σε γραμμές.

Σχέδια στον τοίχο με χαρτοταινία

xartotainia gia sxedia ston toixo

Μια χαρτοταινία μπορεί να σε βοηθήσει να τραβήξεις ευθείες γραμμές στα δωμάτια ή ακόμα και να κάνεις σχέδια τα οποία θα είναι αρμονικά. Βάψε τη βάση σου σε ένα χρώμα της επιλογής σου και έπειτα κάλυψε τα σημεία που δεν θέλεις να βαφτούν με ταινία, βάφοντας παράλληλα αυτά που άφησες ακάλυπτα. Όταν στεγνώσει η βαφή και βγάλεις τις ταινίες θα έχεις εντυπωσιακές διχρωμίες στον τοίχο.

Μπορείς να δεις επίσης 10 Λάθη που μπορεί να κάνεις όταν βάφεις το σπίτι μόνος σου!

Αυτές οι τεχνοτροπίες τοίχου, θα σε βοηθήσουν να έχεις το δωμάτιο που ονειρευόσουν, χωρίς κόπο. Διάλεξε το στυλ που σου αρέσει, προμηθεύσου τα χρώματα της επιλογής σου και ξεκίνα να δημιουργείς το σχέδιο που φανταζόσουν.